Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mastni zaslužki prvega moža ljubljanske Svobode: kot nadzornik vleče 22.000 evrov v pol leta, v prestižnem portoroškem hotelu pa nočuje za smešnih 80 evrov

Deli na:
Mastni zaslužki prvega moža ljubljanske Svobode: kot nadzornik vleče 22.000 evrov v pol leta, v prestižnem portoroškem hotelu pa nočuje za smešnih 80 evrov

Samo Logar, ljubljanski podžupan, prvi mož ljubljanske Svobode in prvi nadzornik družbe Istrabenz turizem - Foto: Stanko Gruden

V prejšnji številki smo pisali o ugodnem vikend paketu za prvega človeka ljubljanske Svobode in podžupana Sama Logarja, ki je zadnji konec tedna v juliju, torej sredi turistične sezone, za posamezno prenočitev z zajtrkom v Hotelu Slovenija v Portorožu plačal 80 evrov.

Skupaj s hčerko je za dve prenočitvi odštel 320 evrov, kar je izjemno ugodna cena glede na to, da so v istem hotelu še tri konce tedna pozneje dve prenočitvi z zajtrkom za eno osebo ponujali po 655 evrov.

Ključen problem pa je, da je Samo Logar predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz turizem, pod okrilje katere spada Hotel Slovenija. Z drugimi besedami, uprava hotela je omogočila svojemu prvemu nadzorniku počitnice s posebnim popustom.

Popusti za »naše«? Ljubljanski podžupan Samo Logar za smešno nizko ceno prenočil v luksuznem portoroškem Hotelu Slovenija

Zato zadevo že preiskujeta KPK in SDH, slednjo Logar predstavlja v nadzornem svetu družbe Istrabenz turizem. Logar bi namreč lahko kršil etični kodeks družbe, podobno bi lahko tudi uprava hotela ravnala v nasprotju z internimi akti, ki sicer dopuščajo popust za poslovne partnerje, vendar pa to ni predsednik nadzornega sveta, ki mora gledati upravi »pod prste«.

Seveda Logar še zdaleč ni oseba, ki si ne bi mogla privoščiti dopusta brez posebnih ugodnosti. Kot predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz turizem je lani prejel skupno 12.980 evrov bruto. Poleg tega je kot predsednik nadzornega sveta družbe Elektro Maribor lani prejel skupno 7664 evrov (in 493 evrov potnih stroškov), kot predsednik kadrovske komisije te družbe pa še 1249 evrov bruto (in 164 evrov potnih stroškov).

Ob tem je treba dodati, da v obeh nadzornih svetih deluje od julija lani, torej gre za polovico leta. Kot nepoklicni ljubljanski podžupan prejme še 1635 evrov bruto mesečno brez dodatkov. V prvih osmih mesecih leta je torej brez dodatkov prejel 19.620 evrov bruto. Za podžupana ljubljanske mestne občine je bil izvoljen konec decembra lani, ko je Gibanje Svoboda vstopilo v koalicijo z Listo Zorana Jankovića.

Povrhu vsega je Logar še vedno odvetnik in ima skupaj s kolegom Jurijem Klešnikom odvetniško družbo v Ljubljani. Po podatkih Ajpesa je imela družba lani 250.532 evrov čistega prihodka od prodaje, od tega so imeli 87.874 evrov stroškov plač (poleg obeh odvetnikov je tam zaposlena tudi odvetniška pripravnica).

Foto: Istrabenz turizem - Hotel Slovenija v Portorožu

Pred vstopom v največjo vladno stranko je bil Samo Logar dejaven v Stranki zelenih dejanj (Zdej) Jureta Lebna in je med najbolj zaslužnimi za to, da je lahko stranko posvojil Robert Golob in jo preimenoval v Gibanje Svoboda. Po zmagi na volitvah se mu je premier oddolžil tako, da je bil imenovan v dva nadzorna sveta, formalno seveda kot predstavnik Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Zastavlja se vprašanje, kaj bodo storili v Svobodi, če bosta KPK in SDH ugotovila, da so njegove poceni počitnice v nasprotju s predpisi. Naj spomnimo, da si je že prislužil opomin stranke, ko je skupaj s svojo svetniško skupino v nasprotju s sklepom vodstva stranke podprl izplačilo 993 evrov bruto nagrade za direktorico ZD Ljubljana Antonijo Poplas Susič, čeprav je zaradi njenega vodenja zavoda odšlo več kot 30 zdravnikov, več kot 15 tisoč Ljubljančanov pa je ostalo brez osebnega zdravnika.