Revija Reporter
Slovenija

Marko Potrč: Grozili so meni, otrokoma in celi moji družini, celo sledilo se mi je (VIDEO)

M. M.

7. nov. 2020 12:15 Osveženo: 18:24 / 07. 11. 2020

Deli na:

Marko Potrč na Švedskem preverja "švedski model".

Facebook

"Tiho sem požiral vse napade, žaljivke, zasmehovanja... pa tudi veliko groženj. (...) In zdaj mi še javno želite pripisati odgovornost za umrle?" Marko Potrč očita vladi in notranjemu ministru Alešu Hojsu.

Potrč je v zadnjih mesecih postal najvidnejši aktivist proti ukrepom za omejitev širjenja koronavirusa, za katere vztraja, da škodijo družbi, ter za nekatere tudi krivec za sedanji porast okužb. Pred zaprtjem države je iz Slovenije "pobegnil" na Švedsko, da bi se od blizu seznanil s "švedskim modelom" boja s koronavirusom.



"Tiho sem požiral vse napade, žaljivke, zasmehovanja... pa tudi veliko groženj. Grožnje meni, otrokoma oziroma kar celi moji družini. Celo sledilo se mi je. Seveda ne vem, kdo in zakaj, ali po čigavem naročilu. Ne morem vedeti. A vem, da se mi je, ker se mi je to dalo tudi jasno vedeti," piše Potrč v novem videu, ki ga je objavil na Facebooku.

"In zdaj mi še javno želite pripisati odgovornost za umrle?" sprašuje Potrč, ki vztraja, da se zgolj sprašuje o ustreznosti ukrepov za omejitev širjenja epidemije. "Prenehajte obtoževat 'poreden narod'," piše in dodaja: "Ali niste še dovolj skregali naroda med sabo? Kaj je vaš cilj; da se narod pobije med sabo?"

"Kaj pa odgovornost vlade do vseh, ki so v teh dneh in ki bodo kmalu, propadli? Ne bo jih malo. Kaj pa odgovornost do vseh, katerih življenje bo uničeno ali izgubljeno zaradi prepozne diagnoze ali zdravljenja? Kaj pa življenja vseh otrok, ki bodo uničena, ker bodo padli v brezno, ki ga kopljejo nesmiselni ukrepi?" med drugim še piše Potrč.