Revija Reporter
Slovenija

Marjan Podobnik: V slovenskem močvirju so glavni krokodili nosilci globoke države

Aleš Žužek

1. jul. 2018 20:00

Deli na:

Marjan Podobnik je prepričan, da so najbolj odgovorni za poraz SLS na zadnjih volitvah dosedanji predsednik Marko Zidanšek, podpredsednik Primož Jelševar, Peter Vrisk in Franc Bogovič.

Na čelu stranke bi Podobnik, ki je SLS vodil med letoma 1992 in 2000, najraje videl zdajšnjega predsednika nadzornega odbora Žara Preglja. O odhajajočemu predsedniku vlade Miru Cerarju meni, da je v bistvu pozitiven človek s poštenimi nameni, ki pa je v nekem trenutku pustil ljudem iz globoke države, da so mu kadrovali in določali ključne prioritete. Kot še meni Podobnik, ima Cerar zdaj možnost odločilno podpreti nekaj, kar je primerljivo z osamosvojitvijo Slovenije.

Kako komentirate izide volitev?

Izidi so zanimivi, odpirajo različne možnosti in naslednji tedni gotovo ne bodo dolgočasni. Verjetno lahko pričakujemo (še) kakšno presenečenje.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Podobnik napoved, da bo Matej Tonin odločilno zaznamoval naslednja leta in desetletja slovenske politike; se vpraša, ali se je SLS samo izpela ali se je tudi izrodila; SLS očita, da je postala poligon za poslovne interese kmečkega, energetskega in komunalnega lobija; izrazi ogorčenje nad napadi na Ivana Omana; izpostavi, da sta pri arbitraži servilnost in klečeplazenje Sloveniji samo škodovala.