Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborska SD za župana predlaga Matevža Frangeža

Deli na:
Mariborska SD za župana predlaga Matevža Frangeža

Foto: Bobo

Svet mestne organizacije SD Maribor je včeraj soglasno določil uradni predlog za določitev kandidata SD za župana Mestne občine Maribor (MOM) in kandidatne liste stranke na nadomestnih volitvah za mestni svet. Svet predlaga župansko kandidaturo Matevža Frangeža. Mariborčani bodo sicer novega župana volili na nadomestnih volitvah 17. marca.

Svet mestne organizacije SD Maribor predlaga tudi kandidatno listo za mestni svet, ki jo sestavljajo Jadranka Barbarić, Metod Dolinšek, Aleksandra Kalacun in Miroslav Blažič, so v sporočilu za javnost zapisali v Mestni organizaciji SD Maribor.

Volilna konvencija stranke, na kateri bo mariborska SD dokončno potrdila kandidature za marčevske volitve, bo v ponedeljek 11. februarja 2013.

Mariborski mestni svet se je sicer 7. januarja uradno seznanil z odstopom župana Franca Kanglerja, ki ga je ta po vrsti uličnih protestov podal 31. decembra.

Mariborčani bodo 17. marca volili tudi kandidate za štiri izpraznjena mesta opozicijske svetniške skupine SD. Vsi štirje mestni svetniki iz vrst SD so namreč odstopili, preostali kandidati na listi te stranke pa so se nadomestnemu mandatu odpovedali.