Revija Reporter
Slovenija

Maja Sunčič: O preživetju zombijev iz Liberalne akademije odloča Janković

Dr. Maja Sunčič

2. jan. 2012 7:05 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Darko Štrajn je bil pred volitvami povsem na psu. Za nekaj časa je poniknil in nas rešil svojega teženja po medijih, sploh rednega abonmaja v Odmevih in na MMC RTVSLO. Potem se je pred volitvami spet silovito vrnil in ob kroniki napovedane smrti svojih gospodarjev iz LDS in Zares ter obetani zmagi Janševe SDS dobil pospeške in hitel nabijati o nevarnosti skrajne desnice v Sloveniji.

Orožje za medijsko množično uničevanje je bilo pripravljeno, nakar je nepričakovano zmagal Janković. Še dobro, da je takoj izbruhnila afera trenirka, sicer bi Štrajnu raztreščilo prostore na Slovenski cesti 27 od vsega neporabljenega arzenala. Še bolje, da Jankoviću nič ne uspeva, sploh pa ne sestaviti koalicijo, in da se je pojavil neki Virant, ki skače izza vsakega vogala, otresa s kodri, kot da bi spal z viklerji. Virant vojski iz Liberalne akademije omogoča, da pregrupira svoje demoralizirane vrste. Novi gospodar, nova tarča. Pozor, pali!

In spet so tu. Kot da se ne bi bilo nič zgodilo. Zoprni, neizprosni, ošabni, netolerantni do nasprotnikov in neskončno klečeplazni do svojih gospodarjev. Čeprav so propadli njihovi gospodarji iz LDS in Zares, se člani in simpatizerji Liberalne akademije še vedno ošabno obnašajo kot zmagovalci in nastopajo kot glavni razlagalci resnice. Vsepovsod jih je preveč. Povsod se štuli propadli politik LDS/Zares Slavko Gaber, poln napačnih odgovorov na vsa vprašanja. Še hujša je njegova žena Milica Antić Gaber, ki očitno objokuje zgodovinski uspeh slovenskih političark ob rekordni izvolitvi v novi parlament in sočustvuje s Kresalovo, osumljeno korupcije, nad bedno usodo takšnih političnih negativk. Seveda, seveda, Darko Štrajn še vedno hvali, »preveč sposobno za Slovenijo«, Kresalovo. Verjetno je zato odstopila z ministrskega položaja ob mnenju protikorupcijske komisije.

Zaradi propada svoje opcije LDS-Zares se hitijo jurišniki iz Liberalne akademije prilizovati novemu gospodarju Jankoviću in udrihajo po vseh, ki nočejo poklekniti in lizati tal. Dajte, zmenite se že, delajte tako, kot ukaže Janković, če ne, bomo tako težili, da vam bo kri tekla iz ušes. Ali je to v skladu z liberalizmom, ki je po Liberalni akademiji včasih lahko enak tudi stalinizmu (ja, saj, kot štos za ultrapametne, bo pokomentiral propadli Bogdan Biščak), sploh ni pomembno. Gospodarji resnice bodo povedali, kaj je in česa ni, to že od nekdaj počnejo. Tiste, ki se ne strinjajo, bodo diskreditirali, likvidirali in drugače skušali uničiti. Zakaj ne bi nadaljevali v skladu z ustaljeno prakso? Marš, kurba fašistična, kreten, kmetavzarka, a ne?

Čeprav so danes zombiji, pripadniki in simpatizerji Liberalne akademije še vedno lomastijo naokoli in po medijih onesnažujejo žive s svojim ostudnim zadahom po smrti. To ni presenetljivo, saj se povsem ujema s podobo zombijev v popularni kulturi, ki ne vedo, da so mrtvi, ker jim tega preprosto nihče ne pove. Zato nemoteno pljuvajo po vseh. Ko so v Financah postavili pod vprašaj zavajanje filozofske fakultete s Slavojem Žižkom, je Liberalna akademija v svoji znani maniri bruhala gnojnico z E-kolijem, češ da se tako ne sme govoriti o svetovno znanem filozofu in da so Finance višek primitivizma. Odlično, saj je hvala Liberalne akademije kot smrad po smrti. Kdo bi si želel nečesa tako ostudnega?

Najbolj razveseljuje popolni polom žižkerjanske filozofije. Ja, seveda, tudi tega jim nihče ni povedal. V zrcalo pa se tako ali tako ne pogledajo – saj bi jim to od groze še pobegnilo! Tako jasnega zgleda poloma politične filozofije se lahko zgolj nadejamo, da neka stranka zvesto sledi Žižkovim filozofskim napotkom in potem tako zagotovo propade. In to ne velja zgolj za Zares, ampak tudi za LDS, ki sta dolga leta hodila po Žižkovi poti. Propad obeh strank kljub naprezanju gospodarjev resnice iz Liberalne akademije, kljub silovitem nabijanju žižkerjancev v vseh medijih priča o popolnem Žižkovem politično-filozofskem polomu. Kdorkoli njemu sledi, je politično truplo. Kdor tega še vedno ni doumel, naj pogleda rezultate volitev 2011.

Stoiki so menili, da filozofija ni nič vredna, če ne vodi k srečnemu življenju. Pri Žižku je eno gotovo: njegova filozofija ne vodi zgolj v politično nesrečo, ampak v iztrebljenje. Niso mediji pogubili LDS in Zares, ampak predvsem sovražna, netolerantna, izključujoča in do lastnih gospodarjev nekritična ideologija Liberalne akademije in žižkerjanska politična filozofija. Ne smemo zanemariti niti pogubnega ženskega dejavnika nekdanje Žižkove žene Renate Salecl, s katero nas tako silovito medijsko posiljujejo kot najpametnejšo na svetu. Seveda, izbira je res slaba stvar. LDS in Zares sta to spoznala na lastni koži. Zato sta izpadla iz parlamenta, ker sta izbrala njuno filozofsko pot. Kljub temu je šokantno, da sta Saleclova in Žižek spet kandidata za osebnosti leta 2011. To je tako, kot da bi hvalili zdravnika, katerega pacient je umrl: operacija uspela, pacient umrl. Bravo!

O preživetju zombijev iz Liberalne akademije zdaj odloča Zoran Janković, saj pahorjanske struje nikoli niso marali. Pahor je pač prevelik demokrat, zato so se nenehno trudili za njegovo strmoglavljenje. Liberalna akademija mrzlično išče novega gospodarja, da bi mu služila, pardon, pacienta, da ga spravi pod rušo. Kdor noče končati na strankarskem pokopališču kot LDS in Zares, naj obrne hrbet Liberalni akademiji in beži stran od žižkerjanskih krogov. Kdor pa tega še vedno ne razume, naj pokliče Dušana Kebra za intervencijo. Infarkt zagotovljen!