pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Živčni župani: odstranjevanje provokatorjev, zapiranje sej in grožnje

Deli na:
Živčni župani: odstranjevanje provokatorjev, zapiranje sej in grožnje

Foto: Bobo

Pred lokalnimi volitvami, ki bodo prihodnje leto, vse več županov nase opozarja z živčnimi izpadi.

V Ljubljani je Zoran Janković s seje mestnega sveta odstranil svetnika SDS Jerneja Pavlina, ki je želel sejo snemati s kamero. Župana je to zmotilo, zato je dal izglasovati prepoved snemanja, Pavlinovo početje pa je označil za "pobalinsko". Svetnik mu odgovarja, da župan z takim početjem le dokazuje svoje nerazumevanje transparentnosti in delovanje mestnega sveta.

Murskosoboški župan Anton Štihec se je spričkal s snemalcem lokalne televizije, ki je med sejo nameščal mikrofon pred župana. Štihec je skušal ustaviti snemalca, mu grozil, da ga bo odstranil s seje in trdil, da ga možak provocira, saj naj bi mu mikrofon nastavljal na dokumentacijo in papirje, potrebne za vodenje seje.  



V Velenju je velenjski župan Bojan Kontič v uvodu seje poslancev in županov iz regij ob Dravi, Koroške in regije SAŠA negodoval, ker se je seje udeležila tudi evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič. Ta po županovih besedah namreč spoloh ni bila povabljena - kaj torej počenja tukaj? A Mazej Kukovičeva je vabilo na sejo dobila prav od Kontiča. "Je to utečena kultura komuniciranja ali izključevanje?" je vprašala poslanka.

Kontič se brani, da je sam na sestanek želel povabiti le poslance DZ, vabilo Mazej Kukovičevi pa so po pomoti poslale njegove sodelavke. Župan pravi, da je evropski poslanki po incidentu poslal tudi opravičilo, vendar: "Kot kaže, opravičila ni sprejela in to zgodbo razpreda dalje. Mi je zelo žal, da misli, da gre za izključevanje. Se še enkrat opravičujem in obljubljam, da bomo pri pošiljanju vabil bolj pazljivi in tistih, ki glede na vsebino ne sodijo na sestanek, tudi ne bomo vabili."