901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Maja Sunčič: Boljševistična RTV Slovenija je piarovski servis Združene levice

Deli na:
Maja Sunčič: Boljševistična RTV Slovenija je piarovski servis Združene levice

Foto: TV Slovenija

Zato bi bilo treba razpisati referendum o ukinitvi prisilnega RTV-prispevka, da nas ne bodo več za naš denar »futrali« s piarom za ZL - Naj propagandno mašinerijo medijskega zla z RTV Slovenija plačujejo podporniki in volivci ZL.

RTV Slovenija ne deluje kot javni servis v javnem interesu, ampak je v resnici vedno bolj boljševistični piarovski servis te ali one levičarske opcije. Čeprav ne zastopa javnega interesa, nam s prisilnim prispevkom vsak mesec vzame 12,75 evra ali skupno 153 evrov letno pod pretvezo kakovostnega javnega zavoda, ki naj bi skrbel za vsestransko objektivno poročanje in zastopanje široke mavrice mnenj. Gre za ostudno laž in prevaro, saj RTV Slovenija redno skrbi za utišanje ali diskreditiranje drugačnih političnih mnenj, hkrati pa s pristranskim poročanjem določa, kateri dogodek ali mnenje lahko sploh obstaja in zanju izvedo prisilni naročniki. Do naročnikov se namreč obnašajo kot do sužnjev, ki jim servirajo »ustrezno« porcijo ideološko zmaličene realnosti.

V zadnjem letu se je RTV Slovenija prelevila v bolj ali manj odkrit piarovski servis za Združeno levico (ZL), ki jo podpira zanemarljiv del prebivalstva, saj so na zadnjih volitvah dobili malo več kot 52 tisoč glasov od skupno čez 1,7 milijona volilnih upravičencev. Vse, kar naredijo ali izrečejo predstavniki ZL, takoj postane vodilna novica na RTV Slovenija. Tako so nedavno v živo na MMC RTVSLO prenašali javno razpravo proti privatizaciji iz Cankarjevega doma, s čimer so delali javno reklamo ZL in Luki Mescu. Še bolj sporno je, da RTV Slovenija stalno dela reklamo za revijo Mladina, ki je bila medijska pokroviteljica tega dogodka. Gre za stalni vzorec: piarovske teme v Mladini za ZL nenadoma postanejo vodilne teme na RTV Slovenija, to pa se najočitneje kaže v oddaji Studio City. Za vse to je kriva diskriminatorna uredniška politika na RTV Slovenija.

Našli bomo nešteto primerov, v katerih uredniki, zaposleni in sodelavci RTV Slovenija ne delajo v javnem interesu, ampak v interesu točno določenih političnih opcij. Tako so na primer v letih 2012/13 podpirali tako imenovane vstajnike, o njihovih premikih in izjavah so poročali tako rekoč na minuto in se navduševali nad Urošem Lubejem. S tem so »vstajnikom« zagotovili reklamo pri rušenju Janševe vlade, obenem so cenzurirali ali napadali mnenja, ki »vstajnikov« niso podpirala. Povsem drugače ravnajo v letih 2014/15: ker ne podpirajo protestnikov iz Odbora 2014, ki že več kot pol leta vztrajajo pred sodiščem, RTV Slovenija o njihovem delovanju in pobudah komaj da poroča, in še to v pretežno negativnem kontekstu. Imeli so tudi skrajnje nenaklonjen intervju z Draganom Petrovcem, ki je protestnike pred sodiščem označil kar za drhal le zato, ker se z njimi ne strinja. 

Da morda ne bi do publike, ki prisilno plačuje RTV-prispevek, pricurljalo kakšno drugačno mnenje, so na RTV Slovenija ideološko počistili svoje vrste. Sploh MMC RTVSLO je zaslovel po očiščenju »žužkljadi«. Šlo je za veliki kadrovski cunami na omenjenem portalu, s čimer so ukinili plularizem mnenj, ki so ga zastopali Uroš Urbanija, Aleš Žužek, Aleksander Kolednik in drugi sodelavci. Po javni objavi sporne notranje korespondence zaposlenih smo izvedeli, da bodo na MMC objavljali tisto, kar je v skladu z njihovimi ideološkimi prepričanji, vse drugo »žužkljad« so pač počistili. Če danes pogledamo dolg seznam kolumnistov na MMC, vidimo, da so linije bolj ali manj ideološko prečiščene. Zato bi morali v svoje kolumnistične vrste povabiti še pisce propadajočih Financ, ki so zaradi pretiranega nažiranja s »svežimi« pidovsko-tajkunskimi piškotki tako degradirale, da objavljajo prispevke ženskomrznežu Steinbuchu in drugače misleče razglašajo za fašiste in norce.

Z medijsko konstruiranim vzponom ZL in Mesca vedno bolj dobivajo krila sovražniki svobode in temeljnih človekovih pravic na RTV Slovenija. Tako smo po krvavem pariškem pokolu od sodelavca Vala 202 Marka Radmiloviča izvedeli, da je zanj ukinitev vseh religij utopična želja. Radmilovič bi torej po skoraj četrt stoletja demokracije ukinil ustavno zagotovljeno človekovo pravico do veroizpovedi. V propadli totalitarni Jugoslaviji je moj dedek Viktor Sunčič izgubil službo profesorja na brežiški gimnaziji, ker je hodil k maši, ovaduhi pa so popisovali vse na poti iz cerkve. To je verjetno idealni Radmilovičev svet, v katerem je edina dovoljena religija idiotizem jugonostalgije. S tem se lepo ujema s protidemokratično in jugonostalgično ideologijo ZL, ki želi svojo ideologijo postaviti za edino religijo, za svojega boga pa Luko Mesca.

RTV Slovenija sledi usmeritvam ZL tudi v zunanji politiki. Skupaj z ZL predstavljajo priznanje Palestine za ključno vprašanje slovenske zunanje politike. Nenehno delajo reklamo za grško Sirizo in Aleksisa Ciprasa, saj s tem delajo reklamo za ZL in Mesca. V tednu pred predčasnimi volitvami v Grčiji nas bodo prav posilili s tem skrajnežem, zaradi katerega bodo Grki zares jedli travo. Ni čudno, da je varno zatočišče na RTV Slovenija našla tudi urednica Tarče Špela Šipek, ki je takoj po uvrstitvi ZL v parlament na lanskih volitvah javno delala reklamo za ZL in njenega vodjo Mesca razglasila kar za slabo vest politike. Očitno Šipkova nima niti kančka slabe vesti, kaj šele odgovornosti do javnega interesa in raznolikosti prepričanj prisilnih naročnikov.

Zato bi bilo treba razpisati referendum o ukinitvi prisilnega RTV-prispevka, da nas ne bodo več za naš denar »futrali« s piarom za ZL. Naj propagandno mašinerijo medijskega zla z RTV Slovenija plačujejo podporniki in volivci ZL.