sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Magova likvidatorka Mateja Babič ni več urednica Dela

Deli na:
Magova likvidatorka Mateja Babič ni več urednica Dela

Foto: Bobo

Odgovorno urednico Dela Matejo Babič Stermecki bo s 1. februarjem kot v. d. te funkcije zamenjal Gregor Knafelc, sicer dolgoletni svetovalec družbe FMR za odnose z mediji, so sporočili iz omenjene medijske hiše. Babič Stermeckijeva, ki je bila na funkcijo imenovana pred nekaj več kot dvema letoma, po njihovih navedbah ostaja zaposlena na Delu.

Knafelca, ki je v zadnjem letu aktivno sodeloval pri procesu nakupa in pri pripravi strategije razvoja medijske hiše Delo, je na funkcijo v. d. odgovornega urednika imenovala družba FMR, ki ima v lasti medijsko družbo Delo.

Kot so zapisali, je po sprejetju poslovnega načrta za leto 2016 in v skladu z usmeritvijo strategije razvoja o preoblikovanju družbe v digitalno založniško družbo menjava na uredniškem mestu časopisa Delo eden pomembnejših aktivnih korakov v smeri razvoja novega poslovnega modela medijske hiše.

Prednostne naloge novoimenovanega v. d. odgovornega urednika bodo po njihovih navedbah sodelovanje pri nadaljnjem prestrukturiranju družbe, reorganizacija uredništva časopisa in zagon tehnoloških naložb, ki bodo temelj za vzpostavitev novih poslovnih modelov. Družba Delo načrtuje v naslednjih letih povečano ustvarjanje prihodkov iz digitalnih vsebin.

Kot je po navedbah iz sporočila napovedal Knafelc, sicer univerzitetni diplomirani komunikolog, bo njegova naloga v novi funkciji zagotoviti nemoteno kreativno, pluralno in neodvisno ustvarjanje novinarskih vsebin. "Hkrati bom sodeloval pri nadaljevanju prestrukturiranja Dela, reorganizaciji uredništva časopisa Delo in predvsem pri zagonu projektov tehnološke prenove, ki bodo omogočili razvoj novih poslovnih modelov in posledično prihodkov iz digitalnih platform v naslednjih letih," je pojasnil. Osnove za optimističen pogled v prihodnost Dela so po njegovih navedbah neodvisnost, prizadevnost in strokovnost Delovih novinarjev ter finančno stabilni lastnik, ki podpira nov investicijski cikel v medijski hiši.

Predsednik uprave FMR Andrej Kren je ob tem pojasnil, da kot lastnik želijo uspešno razvojno in k spremembam naravnano medijsko družbo, ki s svojimi aktivnostmi išče nove izzive in želi biti diferencirana znotraj slovenskega medijskega prostora.