kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Madžarska je zavrnila sprejem 14 sirskih beguncev

Deli na:
Madžarska je zavrnila sprejem 14 sirskih beguncev

Foto: Reuters

Madžarski organi so danes zavrnili sprejem 14 sirskih beguncev, ki jih je Slovenija v skladu s predpisi skušala vrniti. Ti se bodo tako vrnili v Center za tujce v Postojni, so za STA potrdili na Policijski upravi Murska Sobota. Gre za sirske državljane, ki so jih policisti v noči na četrtek prijeli blizu Lendave pri nedovoljenem prestopu meje.

Štirinajst sirskih državljanov je bilo do danes nastanjenih v Centru za tujce v Postojni. Ker nihče od njih ni zaprosil za mednarodno zaščito, so se slovenski organi odločili, da jih skušajo predati nazaj Madžarski.

Pogovori med slovenskimi in madžarskimi organi so potekali od 10. ure, vendar so slednji njihov sprejem zavrnili, zato se sirski državljani vračajo v Postojno.

Da so Madžari zavrnili sprejem beguncev, je za medije potrdil tudi predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Boris Žibrat. "Niso jih hoteli sprejeti, ker tujci v razgovorih niso niti z besedo omenili, da so bili na Madžarskem, dejansko pa tudi nismo imeli fizičnih dokazov o njihovem bivanju na Madžarskem. Tam jim tudi niso vzeli prstnih odtisov in jih zato ni v sistemu," je povedal Žibrat.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic je sicer že v ponedeljek napovedal, da bodo sirski državljani ostali v Sloveniji, če jih Madžarska ne bo sprejela. Ni pa po njegovih besedah nobenega dvoma, da so k nam prišli prav iz Madžarske.