Revija Reporter
Slovenija

Luka Pahor proti očetu: nekoč mu je očital, da je pička, danes mu nasprotuje na Twitterju

M. M.

29. mar. 2018 14:44 Osveženo: 14:49 / 29. 3. 2018

Deli na:

Sin predsednika države Boruta Pahorja se ne strinja z očetom, ki meni, da bi morala biti Slovenija pri pobudi za izgon ruskih diplomatov solidarna z Veliko Britanijo.

»Nemudni izgon ruskih diplomatov bi bila neutemeljena poteza, ki bi nakazovala na brezglavo zunanjo politiko do vprašanja, ki sedaj zadeva le dve suvereni entiteti. Zgodnja vpletenost mednarodne skupnosti lahko le slednje po nepotrebnem zaostri,« je Luka Pahor na Twitterju pritegnil predsedniku SD Dejanu Židanu, ki nasprotuje izgonu ruskih diplomatov. Predsednikov sin je namreč član podmladka SD.

Sankcije zoper Rusijo že potekajo, pravi mlajši Pahor, izgon diplomatov pa je po njegovem ukrep, ki zahteva več dokazov. Njegov oče je danes ponovil, da bi Slovenija morala izkazati solidarnost z Veliko Britanijo in sprejeti ukrep proti Rusiji glede domnevne vpletenosti v napad s kemičnim orožjem v Veliki Britaniji.

Oče in sin nista prvič različnih mnenj. Zasebno se gotovo kdaj ne strinjata, najbolj pa je odmeval očitek, ki ga je maja 2011 tedaj komaj trinajstletni Luka namenil očetu, takrat še predsedniku vlade. Če zaradi poraza na pokojninskem referendumu odstopiš, si »navadna pička«, je sin zabrusil očetu. Svojo interakcijo s sinom je Pahor novinarjem razkril v neformalnem pogovoru, ki pa ga je eden od udeležencev posnel in objavil. »To mi je dalo misliti. Trinajstletni sin mi reče pička, ne podpira vladine politike,« je tedaj dejal Pahor.

Tudi polnoleten in študent mednarodnih odnosov se Luka očeta ne boji zbosti, če meni, da si to zasluži. »Joj, ubogi, krče je imel. A vidite, on je non stop tekmovalen. Po mojem, ko teče sam, tekmuje z rastlino ob stezi,« se je lani poleti v pogovoru za revijo Avenija ponorčeval iz predsednika države, ki je trdil, da ga je sin na ljubljanskem polmaratoru premagal le zaradi krčev.