Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Logar vložil predsedniško kandidaturo

Deli na:
Logar vložil predsedniško kandidaturo

Kandidat za predsednika republike Anže Logar in nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan. - Foto: STA

Kandidaturo za predsednika republike je danes vložil tudi poslanec SDS Anže Logar. Obljublja, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

"Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo," je v izjavi ob vložitvi kandidature poudaril Logar.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa da ga pozna kot "razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno".

Kandidaturo je sicer poslanec SDS in nekdanji zunanji minister vložil s podpisi 5000 volivcev, a uživa tudi podporo matične SDS.



Ob vprašanju, ali se poskuša v kampanji distancirati od SDS, pa je Logar danes dejal, da namerava v kampanji, kot je to počel tudi do zdaj, "predstavljati stališča, ki jih sam zastopa". Napovedal pa je, da sam podpisov za razpis treh zakonodajnih referendumov, ki jih zbirajo v SDS ne bo dal, a bo prisluhnil razpravi v času kampanje in se udeležil glasovanja, če bo do referendumov res prišlo.

V opozicijski NSi, kjer so se v predsedniško tekmo prav tako poslali svojega kandidata, so mu sicer v preteklih tednih očitali, da se pomika "globoko na sredino oz. levo sredino". "Na levi mi pravijo, da sem skrajni desničar, v NSi pravijo, da sem na levi, kar pomeni, da sem pravi kandidat za predsednika republike, ki bo predsednik vseh državljank in državljanov, vseh Slovenk in Slovencev," pa je ob tem odgovoril Logar.

O tem, ali bi tudi sam ravnal enako kot aktualni predsednik republike Borut Pahor in podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja, pa je Logar danes poudaril, da zakon določa, da vlada veleposlanika razreši po posvetovanju s predsednikom republike, zato pred posvetom sam tega ne bi storil. Pahor se je namreč v torek odločil podpisati ukaz o odpoklicu veleposlanika Kajzerja, imenovanega na to funkcijo prav v času, ko je sedež šefa slovenske diplomacije zasedal Logar, a je ob tem izrazil nezadovoljstvo, ker o odločitvi ni bilo predhodnega posveta z njim.