muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Anamaria Goltes, Luka Dončić Njena.si

Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Potovanja in nočitve ljubljanskega podžupana Logarja: avgusta za teden dni v Španiji na stroške mestne občine Ljubljana

Deli na:
Potovanja in nočitve ljubljanskega podžupana Logarja: avgusta za teden dni v Španiji na stroške mestne občine Ljubljana

Ljubljanski podžupan Samo Logar - Foto: Mediaspeed

Ljubljanski podžupan iz vrst Svobode Samo Logar, ki je sredi sezone za konec tedna plačal 80 evrov za nočitev v portoroškem Hotelu Slovenija v lasti Istrabenz turizma, kjer je prvi nadzornik, je sredi avgusta za teden dni na stroške Mestne občine odpotoval v špansko Malago.

»Skladno s predhodno odobritvijo se je v času 10.–17. avgusta 2023 podžupan Samo Logar udeležil košarkarskega turnirja treh reprezentanc (vključno s slovensko) v Malagi. V času službene poti je spremljal reprezentanco Slovenije na vse tekme, vzporedno je opravil ogled organizacije turnirja, tekem in vzporednih aktivnosti športnega dogodka,« odgovarjajo na mestni občini Ljubljana.

»Opravil je več srečanj s predstavniki KZS in Fiba Europe ter obisk predstavnikov mestne oblasti v Malagi, in sicer se je srečal z direktorjem Generalnega direktorata za turizem in promocijo mesta v Malagi, podžupanom Malage, zadolženim za področje človeških virov in kakovosti, športa in turizma, srečal pa se je tudi z županom Malage.«

Ker je po naših podatkih podžupan Logar v Španijo odpotoval še z eno osebo, nas je zanimalo, ali je mestna občina krila stroške tudi njej in kdo je ta oseba. »MOL je krila le stroške potovanja podžupana, in sicer stroške letalske vozovnice in hotelske namestitve na isti lokaciji, kjer so bile nastanjene tudi vse tri reprezentance. Skupaj so znašali 4.183 evrov brez DDV.«

Kot smo že pisali, Logar kot nepoklicni podžupan vsak mesec prejme 1635 evrov bruto mesečno brez dodatno. V prvih osmih mesecih je brez dodatkov prejel 19.620 evrov bruto. Za podžupana je bil izvoljen konec decembra lani, ko je Gibanje Svoboda vstopilo v koalicijo z Listo Zorana Jankovića. Kot predsednik nadzornega sveta Istrabenza je v drugi polovici lanskega leta prejel skupno 12.980 evrov bruto, kot predsednik nadzornega sveta Elektra Maribor pa skupno 7664 evrov bruto, kot predsednik kadrovske komisije te družbe pa še 1249 evrov bruto.

In medtem ko so svetniki iz vrst Svoboda pod vodstvom Sama Logarja skupaj z Listo Zorana Jankovića podražili ljubljanske vrtce za 27 odstotkov, je Logar v hotelu, ki ga po svoji funkciji nadzoruje, po ocenah poznavalcev razmer prejel kar 75 odstotni popust. V približno istem času je namreč Hotel Slovenija nočitve ponujal za približno štirikrat višje cene.