krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Nadija Bičkova Svet24.si

Nadija Bičkova ima novega. Njen bivši naj bi bil...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

jansa urska volitve 2018 bobo Reporter.si

Razkrivamo: kje bo na volitvah kandidiral Janez ...

milan-krek Necenzurirano

Ne samo Zmago Jelinčič, tudi Milan Krek je ...

Nikolina-7 Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz Nikoline Cvek velika ...

kamerun Ekipa24.si

Grozljiva tragedija: Več mrtvih pred stadionom, ...

Slovenija

Ljudmila Novak: Računamo na položaj predsednika vlade

Deli na:
Ljudmila Novak: Računamo na položaj predsednika vlade

Foto: Primož Lavre

Ne verjamem več v govorjenje, da mora desnica držati skupaj, ker sem marsikaj videla in spoznal, pravi predsednica NSI Ljudmila Novak.

»Mislim, da bi bil že čas, da bi vodenje vlade prevzeli krščanski demokrati, ker sem prepričana, da imamo dobre predloge in rešitve, tudi najboljši gospodarski program, s katerim bi lahko bistveno dvignili kakovost življenja v državi,« pravi predsednica NSI Ljudmila Novak, ki bo svoje zaveznike iskala tako na levi kot na desni. Nekatere je povabila v zavezništvo in jih bo aprila predstavila na skupni okrogli mizi. Janezu Janši svetuje, naj se pogleda v ogledalo, komentirala pa je tudi njegovo televizijo, za katero pravi, da ni v službi resnice. Pogovarjali smo se tudi o tem, kdaj bodo parlamentarne volitve in zakaj bo NSI nastopila na predsedniških volitvah s svojim kandidatom.

Vse ankete kažejo NSI bistveno boljši rezultat, kot ga je prejela na zadnjih volitvah. Koliko resno jih jemljete?Veseli nas, da je ta podpora, če gledamo trend v zadnjih dveh letih, bolj ali manj stabilna in precej višja od rezultata, ki smo ga dobili na zadnjih volitvah. Seveda so nas lahko v tem času državljani mnogo bolje spoznali, slišijo, za kaj se zavzemamo, kakšne so naše odločitve. Glede na to, da povsod slišimo, kako dober gospodarski program ima NSI in da se zavzemamo za prave odločitve, nas ta stabilna in čedalje višja podpora veseli.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Novakova razmišlja, zakaj bi lahko prišlo do predčasnih volitev; pove, zakaj so v novih strankah novi samo obrazi v parlamentu; poudari, da bi bilo dobro, če bi se nekateri kdaj pogledali v ogledalo; razloži, zakaj NSI ni sodelovala pri ustanavljanju "televizije za diskreditiranje drugih"; pove, kaj si misli o Alešu Primcu in Borutu Pahorju.