386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

Nina Osenar Kontrec, Dejan Kontrec Njena.si

Nina Osenar Kontrec razkrila veliko skrivnost

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak: Računamo na položaj predsednika vlade

Deli na:
Ljudmila Novak: Računamo na položaj predsednika vlade

Foto: Primož Lavre

Ne verjamem več v govorjenje, da mora desnica držati skupaj, ker sem marsikaj videla in spoznal, pravi predsednica NSI Ljudmila Novak.

»Mislim, da bi bil že čas, da bi vodenje vlade prevzeli krščanski demokrati, ker sem prepričana, da imamo dobre predloge in rešitve, tudi najboljši gospodarski program, s katerim bi lahko bistveno dvignili kakovost življenja v državi,« pravi predsednica NSI Ljudmila Novak, ki bo svoje zaveznike iskala tako na levi kot na desni. Nekatere je povabila v zavezništvo in jih bo aprila predstavila na skupni okrogli mizi. Janezu Janši svetuje, naj se pogleda v ogledalo, komentirala pa je tudi njegovo televizijo, za katero pravi, da ni v službi resnice. Pogovarjali smo se tudi o tem, kdaj bodo parlamentarne volitve in zakaj bo NSI nastopila na predsedniških volitvah s svojim kandidatom.

Vse ankete kažejo NSI bistveno boljši rezultat, kot ga je prejela na zadnjih volitvah. Koliko resno jih jemljete?Veseli nas, da je ta podpora, če gledamo trend v zadnjih dveh letih, bolj ali manj stabilna in precej višja od rezultata, ki smo ga dobili na zadnjih volitvah. Seveda so nas lahko v tem času državljani mnogo bolje spoznali, slišijo, za kaj se zavzemamo, kakšne so naše odločitve. Glede na to, da povsod slišimo, kako dober gospodarski program ima NSI in da se zavzemamo za prave odločitve, nas ta stabilna in čedalje višja podpora veseli.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Novakova razmišlja, zakaj bi lahko prišlo do predčasnih volitev; pove, zakaj so v novih strankah novi samo obrazi v parlamentu; poudari, da bi bilo dobro, če bi se nekateri kdaj pogledali v ogledalo; razloži, zakaj NSI ni sodelovala pri ustanavljanju "televizije za diskreditiranje drugih"; pove, kaj si misli o Alešu Primcu in Borutu Pahorju.