Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak: Ko sem na lestvicah prišla na prvo mesto, so me napadali, da sem Kučanova, Fajonkina

Deli na:
Ljudmila Novak: Ko sem na lestvicah prišla na prvo mesto, so me napadali, da sem Kučanova, Fajonkina

Ljudmila Novak - Foto: Primož Lavre

"V nekem trenutku sem si pač rekla, dovolj je tega, tudi jaz bom napisala tisto, kar mislim, da je res," je evropska poslanka Ljudmila Novak in nekdanja predsednica NSi v pogovoru za 24UR Fokus povedala o nedavnem odmevnem pismu, v katerem je kritizirala je početje stranke SDS in njenega predsednika ter premierja Janeza Janše.

"Ko se mi očita, da sem slaba kristjanka, ker kritiziram dejanja trenutnega predsednika slovenske vlade, se sprašujem, po kakšnih kriterijih ljudje pridejo do takšne sodbe in sklepov. Laganje, manipulacije, širjenje sovraštva in zla, namerne delitve, diskreditacije pod lažnimi profili in grožnje so manire, ki niso demokratične, še manj pa krščanske," je med drugim zapisala v pismu. Kritizirala sem manire, nesprejemljivo vedenje nekaterih strank, ki se poslužujejo raznih laži in manipulacij, je zdaj pojasnila svoj zapis.

O izstopu iz Nove Slovenije ne razmišlja, a poudarja, da bo vselej povedala, ko bo čutila, da nekaj ne gre prav. "Nenazadnje sem se tudi zelo trudila in naredila vse, da se je stranka vrnila v slovenski parlament," še pravi o stranki.

"Stranka je izbrala svojega predsednika, nisem ga jaz izbrala. Trudi se po najboljših močeh, vsi pri svojem delu delamo napake," je povedala o svojem nasledniku na čelu stranke Mateju Toninu. Priznava sicer, da biti predsednik stranke ni enostavno.

Na vprašanje o kandidaturo za predsednico države je odgovorila, da jo k temu nagovarja veliko ljudi, vendar: "Zaenkrat še nisem rekla zadnje besede, nimam pa želje po kandidaturi."