duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

Slovenija

Ljudmila Novak: Ko sem na lestvicah prišla na prvo mesto, so me napadali, da sem Kučanova, Fajonkina

Deli na:
Ljudmila Novak: Ko sem na lestvicah prišla na prvo mesto, so me napadali, da sem Kučanova, Fajonkina

Ljudmila Novak - Foto: Primož Lavre

"V nekem trenutku sem si pač rekla, dovolj je tega, tudi jaz bom napisala tisto, kar mislim, da je res," je evropska poslanka Ljudmila Novak in nekdanja predsednica NSi v pogovoru za 24UR Fokus povedala o nedavnem odmevnem pismu, v katerem je kritizirala je početje stranke SDS in njenega predsednika ter premierja Janeza Janše.

"Ko se mi očita, da sem slaba kristjanka, ker kritiziram dejanja trenutnega predsednika slovenske vlade, se sprašujem, po kakšnih kriterijih ljudje pridejo do takšne sodbe in sklepov. Laganje, manipulacije, širjenje sovraštva in zla, namerne delitve, diskreditacije pod lažnimi profili in grožnje so manire, ki niso demokratične, še manj pa krščanske," je med drugim zapisala v pismu. Kritizirala sem manire, nesprejemljivo vedenje nekaterih strank, ki se poslužujejo raznih laži in manipulacij, je zdaj pojasnila svoj zapis.

O izstopu iz Nove Slovenije ne razmišlja, a poudarja, da bo vselej povedala, ko bo čutila, da nekaj ne gre prav. "Nenazadnje sem se tudi zelo trudila in naredila vse, da se je stranka vrnila v slovenski parlament," še pravi o stranki.

"Stranka je izbrala svojega predsednika, nisem ga jaz izbrala. Trudi se po najboljših močeh, vsi pri svojem delu delamo napake," je povedala o svojem nasledniku na čelu stranke Mateju Toninu. Priznava sicer, da biti predsednik stranke ni enostavno.

Na vprašanje o kandidaturo za predsednico države je odgovorila, da jo k temu nagovarja veliko ljudi, vendar: "Zaenkrat še nisem rekla zadnje besede, nimam pa želje po kandidaturi."

Loading...