Revija Reporter
Slovenija

Ljubosumni morilec iz Maribora pred sodnika šele v novem letu

STA

20. dec. 2017 11:55 Osveženo: 11:59 / 20. 12. 2017

Deli na:

Softić je streljal kar med čakanjem v križišču.

Gabrijel Toplak

Na mariborskem okrožnem sodišču bi danes moral potekati predobravnavni narok zoper Senada Softića, ki ga tožilstvo bremeni umora in povzročitve splošne nevarnosti, potem ko je 4. oktobra na Titovi cesti v Mariboru s pištolo ustrelil 52-letnega Rada Mitrovića.

Sodišče je na prošnjo novega Softićevega zagovornika narok preložilo na 4. januar.
    
Kot je za STA pojasnila predsednica mariborskega okrožnega sodišča Alenka Zadravec, je predobravnavni narok preklican na prošnjo novega zagovornika obdolženega Softića, in sicer zaradi priprave obrambe, saj je sodišče postavljenega zagovornika, gre za mariborskega odvetnika Vladimirja Stefanovića, na njegovo prošnjo razrešilo.

Softić naj bi oktobra letos s pištolo med čakanjem v križišču na Titovi cesti Mitrovića umoril kar skozi okno avtomobila. Obtožnica ga poleg kaznivega dejanja umora bremeni še povzročitve splošne nevarnosti. Med streljanjem sta namreč v avtomobilu sedela še dva sopotnika, obtoženi pa je enega od njiju s pištolo zadel v roko. Ob tem je med njegovim streljanjem iz dveh pištol eden od izstrelkov priletel tudi v mimo vozeči avtomobil.

Za umor mu grozi do 30 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti še dodatnih do pet let zapora. Softiću na Ptuju hkrati sodijo zaradi posedovanja orožja in nasilja v družini. Kot je pred časom pisal Večer, naj bi prvi očitek priznal, nasilje v družini pa je zanikal. Omenjeno dejanje naj bi mu bilo tudi težko dokazati, saj bi proti njemu morale pričati nekdanja žena in hčeri, a ju sodišče ni našlo, zato si pomaga celo z Interpolom.

Čeprav obtožnica zaradi današnjega preklica naroka še ni bila prebrana, naj bi tudi do umora prišlo zaradi družinskih prepirov. Softića naj bi zaradi nasilja prijavila prav žena in takrat policistom tudi povedala o večjih količinah orožja, ki naj bi jih Softić zazidal v steno domače hiše, kar je potrdila hišna preiskava.

Omenjena prijava pa naj bi bila po pisanju Večera povod za Softićev oktobrski maščevalni pohod, po katerem naj bi ta takoj po aretaciji celo dejal, da bi zagotovo najprej ustrelil nekdanjo ženo, če bi prišel do nje. Ker mu to ni uspelo, se je znesel nad moškim, za katerega je, kot se je pozneje izkazalo za napačno, domneval, da po njegovi ločitvi prijateljuje z njegovo nekdanjo ženo.