ana vurcer Odkrito.si

Znana slovenska pevka žaluje

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. junija

hišna številka Petisvet.si

Vaša hišna številka razkriva vse o vas

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

moški, gospodinjstvo Svet24.si

Mačo ali copata? Kaj mislite, katerih moških je ...

pop 18412X0064 Njena.si

Natalija Gros se spominja svojega pokojnega moža

Mateja Ropoša Njena.si

Obraz POP TV se je razveselil prvega otroka

Slovenija

Ljubljanski nadškof Zore na srečanju s Šarcem izrazil željo po neposlabšanju položaja otrok v zasebnih šolah

Deli na:
Ljubljanski nadškof Zore na srečanju s Šarcem izrazil željo po neposlabšanju položaja otrok v zasebnih šolah

Foto: Bobo - Ljubljanski nadškof Stanislav Zore

V prostorih vlade sta se danes srečala ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK Stanislav Zore ter premier Marjan Šarec. Zore je pri tem izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem ter da ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah.

Kot so sporočili iz Slovenske škofovske konference (SŠK), je Zore v skoraj enournem srečanju Šarcu čestital ob lanskoletni izvolitvi za predsednika vlade ter izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem. "S tem bi Katoliška Cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje na področju duhovne, izobraževalne, kulturne in socialne dejavnosti," so zapisali. Leta 2001 sta namreč Slovenija in Sveti sedež podpisala krovni sporazum o pravnih vprašanjih, ki naj bi mu sledilo več delnih sporazumov za posamezna področja.

Na današnjem srečanju sta Zore in Šarec izmenjala tudi stališča o predlogu novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki spreminja način financiranja zasebnih osnovnih šol, in napovedani noveli zakona o vrtcih, ki bi občinam dovolila znižanje sofinanciranja zasebnih vrtcev. Ob tem je Zore "izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov namenjenih za versko dejavnost", so zapisali pri SŠK.Šarec je Zoreta seznanil z nekaterimi aktualnimi političnimi razmerami v Sloveniji in svojim pogledom na proces sprave.

Zore je srečanje sklenil z željo, da bodo odnosi med Cerkvijo in vlado še naprej korektni in konstruktivni v korist vseh prebivalcev Slovenije, so še sporočili.

Loading...