volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Jankovićevi Ljubljani se bo spet gradilo: novi zapor v Dobrunjah čaka "žegen" občine

Deli na:
V Jankovićevi Ljubljani se bo spet gradilo: novi zapor v Dobrunjah čaka "žegen" občine

Novi ljubljanski zapor v Dobrunjah. - Foto: Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije

Ljubljanski svetniki bodo na današnji seji med drugim odločali o predlogu prostorskega načrta za območje predvidenega moškega zapora v Dobrunjah, ki naj bi nadomestil zapor na Povšetovi. Kapaciteta novega zavoda za prestajanje kazni, ki bo zgrajen ob avtocesti in Litijski cesti, bo 388 oseb.

Kot so ob potrjevanju osnutka prostorskega načrta za nov moški zapor pojasnili na pravosodnem ministrstvu, je trenutna lokacija na Povšetovi izrazito premajhna, saj je priliv zaprtih oseb že vrsto let višji od odliva.

Ministrstvo je v preteklosti sprejelo številne ukrepe, ki so število zaprtih oseb v zaporu na Povšetovi zmanjševali in obsojence med drugim premeščali v druge zavode za prestajanje kazni, s čimer se je sicer število zaprtih oseb v Ljubljani zmanjšalo, a je povprečna zasedenost tega zavoda še vedno med 110 in 120 odstotki.

Foto: najdi.si - Lokacija novega zapora v Dobrunjah ob vzhodni ljubljanski obvoznici.

Izgradnja novega zapora je ocenjena na okoli 68 milijonov evrov, ena od možnosti financiranja projekta pa je tudi javno-zasebno partnerstvo.



Poleg omenjenega prostorskega akta bo mestni svet odločal o sklepu o ustanovitvi Javnega zavoda Šport Ljubljana. Kot izhaja iz gradiva za sejo, so svetniki leta 2007 sprejeli sklep o ustanovitvi javnega zavoda Športno rekreacijski center Tivoli, od tedaj pa je prišlo do številnih sprememb sklepa, med drugim se je zavod preimenoval v Javni zavod Šport Ljubljana.

S predlaganim aktom bodo tako svetniki nadomestili dosedanji sklep o ustanovitvi javnega zavoda Športno rekreacijski center Tivoli, skupaj s spremembami in dopolnitvami pa se bodo odpravile negotovosti v zvezi z vprašanji, katere določbe so veljavne in katere ne oz. od kdaj veljajo kakšne določbe. Prav tako bodo odpravili negotovost glede poimenovanja in s tem tudi večkrat napačno poimenovanje zavoda, so zapisali na občini.