zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubljanska SDS nad "pravno-formalno akrobacijo župana Zorana Jankovića"

Deli na:
Ljubljanska SDS nad "pravno-formalno akrobacijo župana Zorana Jankovića"

Foto: Primož Lavre

Svetniška skupina SDS bo pri ministrstvu za javno upravo izpodbijala sprejeti odlok o proračunu mestne občine za letošnje leto, so sporočili iz omenjene svetniške skupine. Kot je za STA pojasnil svetnik Jernej Pavlin, bodo to storili v kratkem, "ker je dejstvo, da mestni svet ob nesklepčnosti proračuna ni sprejel".

Letošnji proračun je sicer na ponedeljkovi seji ob obstrukciji opozicijskih svetnikov iz vrst SDS, SMC, ZL, NSi in SLS potrdilo 21 svetnikov. Opozicija je takoj opozorila, da mestni svet ob glasovanju ni bil sklepčen, zato je bila seja za dobro uro prekinjena. V tem času se je sestala pravno-statutarna komisija, ki je pripravila neobvezno mnenje o veljavnosti glasovanja. Pavlin je ob tem poudaril, da gre za "pravno-formalno akrobacijo župana Zorana Jankovića, ki pa ne vzdrži".

Kot so še poudarili v svetniški skupini SDS, Janković, kljub temu, da mu to nalaga poslovnik, po obstrukciji pred glasovanjem o proračunu ni preveril navzočnosti.

Janković je po seji pravno-statutarne komisije pripravljeno mnenje uvrstil na dnevni red glasovanja kot predlog. "Najprej je preprečil razpravo demokratični opoziciji, nato pa s sklepom koalicijske večine za nazaj odločil, da je bil sicer nesprejeti odlok o proračunu zakonito sprejet," še piše v sporočilu za javnost.