sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubljana, center azijske stavniške mafije

Deli na:
Ljubljana, center azijske stavniške mafije

Foto: Arhiv Reporterja

Razkrivamo, kako je Ljubljana postala center azijske mafije za ilegalne športne stave. Slabo plačani nogometaši so idealne žrtve mafije, ki s pomočjo igralcev prireja rezultate nogometnih tekem.

Ko sta ekipi prišli na igrišče, sta se vsaj dva igralca obrnila proti natančno določenemu sedežu na tribuni. Moški, ki ni prav nič izstopal iz množice, je pokimal z glavo. Tekma se je končala s presenetljivo zmago gostov, ki jim rezultat ni ničesar pomenil in so ostali na dnu lestvice, domačini pa se po porazu ne morejo več boriti za naslov prvaka. Gledalci so bili jezni, da sta lahko centralni branilec in vratar naredila taki začetniški napaki. Večina tisti trenutek ni vedela, da je bil rezultat dogovorjen.

Medtem so v neki azijski stavnici lastniki odpirali šampanjec. Ker je bila večina stav na to tekmo v Evropi vplačana za zmago domačina, to bi bil tudi realen rezultat, so po njihovem porazu vplačane stave ostale stavnici. Dobiček je presegel 1,5 milijona evrov. Ko bodo izplačali posrednika in igralca, jim bo ostalo sto tisočakov manj. Tako nekako poteka črni trg športnih stav in prirejenih rezultatov tekem, med katerimi je najbolj priljubljen nogomet.

Poznavalci pravijo, da je v slovenskih ligah veliko prirejenih rezultatov, dobiček pa poberejo ilegalne stavnice. Pred dnevi je Erdžan Bećiri postal prvi v Sloveniji, ki je na mariborskem sodišču v zameno za nižjo kazen (480 ur prostovoljnega dela v dveh letih) priznal, da je sodeloval pri prirejanju rezultatov slovenske in hrvaške lige.

V TISKANI IZDAJI VEČ O NOGOMETAŠIH, KI SO SE UJELI V MREŽE MAFIJE; KDO VLEČE NITI NA SLOVENSKI STAVNIŠKI SCENI; KAJ DELAJO SLOVENSKI ORGANI PREGONA.