prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

gledalka Njena.si

Doslej neznano ozadje izbora za sodelovanje v ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Levica obžaluje razkol med Golobom in Bobnarjevo; Golob ima podporo poslancev, obljublja Sajovic

Deli na:
Levica obžaluje razkol med Golobom in Bobnarjevo; Golob ima podporo poslancev, obljublja Sajovic

Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine Levica Matej Tašner Vatovec je v izjavi za medije poudaril, da v Levici dosedanje delo ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar ocenjujejo kot pozitivno in strokovno. Zato "resno obžalujejo", da se predsednik vlade in ministrica nista uspela dogovoriti in najti skupne rešitve, za zagato, ki se je zgodila v zadnjih dneh. Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic špa zagotavlja, da ima Golob podporo svojih poslancev.

Pozitiven znak pri delu ministrice je po oceni Vatovca predstavljajo tudi takojšnja priprava na odstranitev vseh tehničnih ovir na meji s Hrvaško.

A odnosov znotraj koalicije po njegovi oceni ministričin odstop ne bo spremenil, saj ministrica prihaja iz kvote Gibanja Svoboda, je poudaril. Meni pa, da gre predvsem za neko nesoglasje, ki se je zgradilo med premierjem in notranjo ministrico.

Poročila o vmešavanju politike v delo policije, ki ga je od Bobnarjeve in v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava zahteval premier, sam ni videl. Pričakuje pa ga čimprej, "da bomo videli tudi argumente nasprotne strani".

Stališče Levice je, da politika ne bi smela imeti pristojnosti, da bi usmerjala in se vmešavala v delo policije in na tem bodo vztrajali, je dejal. "Upamo, da ne bodo poročila, ki so bila sedaj pripravljena, pokazala nasprotno," je dejal.

Sajovic: Golob ima popolno podporo poslanske skupine Svoboda

Predsednik vlade Robert Golob ima popolno podporo poslanske skupine Svoboda v sporu z notranjo ministrico Tatjano Bobnar, je vodja poslanske skupine Svoboda dejal po seji poslanske skupine, na kateri je bil prisoten premier, ki jih je z nastalo situacijo zgolj seznanil. Poročila Bobnarjeve in prvega moža policije Lindava še niso videli, pravi.


Da je ministrica Bobnar ponudila odstop, Sajovicu ni bilo znano, saj da to ni bila tema današnjega sestanka poslanske skupine. "Zgodbo razumemo, podrobnosti pa še ne poznamo," je dejal Sajovic, a dejal, da podpirajo premierja in ohranjajo enotnost.

Poročila o vmešavanju politike v policijo, ki ga je od ministrice Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava zahteval Golob, še niso videli, pravi Sajovic. "Zagotovo si bo predsednik, kot vedno, vzel čas in vam povedal, kaj tam piše. Jaz tega ne vem," je dodal.

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je namreč skupaj s poročilom v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu zapisala, da bo po vrnitvi iz Bruslja podala odstopno izjavo, so za STA potrdili na ministrstvu za notranje zadeve. Bobnarjeva bi tako utegnila biti prva iz obstoječe ministrske ekipe, ki se bo poslovila od položaja v vladi.

Da obstaja možnost menjave na čelu ministrstva za notranje zadeve, je postalo jasno po tistem, ko Bobnarjeva ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije s polnim mandatom. Ob tem je namignila na politične pritiske na policijo.

Premier Golob se je nato z njo sestal, po sestanku pa sporočil, da se z ministrico "razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije". O domnevnih pritiskih na policijo je zahteval pojasnila od nje in od v. d. generalnega direktorja policije Lindava in jih danes prejel.