benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lenarčani odločno proti migrantom v svoji sredi (FOTO)

Deli na:
Lenarčani odločno proti migrantom v svoji sredi (FOTO)

Foto: Boris Cipot

»Na tem mirnem protestnem shodu smo se zbrali preprosto zato, ker želimo soodločati. Kolikor vem, v državi ne veljajo izredne razmere, da bi oblast sprejemala odločitve mimo volje ljudstva,« je zbranim nekaj sto udeležencem včerajšnjega protestnega shoda na glavnem trgu v Lenartu dejal župan Janez Kramberger.

Županu Krambergerju se zdi nesprejemljivo, da je lani oktobra o namestitvi skupine migrantov v hotel v bližnjem Črnem lesu izvedel od gasilcev, vnovično napoved aktiviranja tega objekta kot izpostave postojnskega centra za tujce izvedel iz medijev. »Zdi se mi povsem neodgovorno od vlade in ministrstva za notranje zadeve, da o tem pravočasno ne obvestijo župana oziroma lokalne skupnosti.«

Zato je nemudoma  sklical občinske svetnike, ki so odločno zavrnili komunikacijo preko izključnih dejstev, sklep pa na vlado posredovali s povratnico. »Za vsak primer,« je dejal Kramberger in dodal, da besede predsednika državnega zbora dr. Milana Brgleza, ki se je uro pred protestnim shodom sestal z vodstvom občine, da država ne more sprejemati odločitve mimo volje lokalne skupnosti. »In migranti ne sodijo v naš prostor, lče bo treba bomo o tem odločali tudi na referendumi,« je še dejal župan Lenarta Janez Kramberger.

Navzoče je v uvodu pozdravil poslanec SDS v Državnem zboru Andrej Čuš. »Seme ljudskega upora zoper nasilno namestitev migrantov v naš prostor je zasejala  vlada z ministrstvom za notranje zadeve v Kidričevem. Četudi nas mnogi kvazi humanisti  etiketirajo s fašisti in rasisti, jim jasno odgovarjamo, da smo le domoljubi. Tovrstnih shodov po Sloveniji bo še več, je prepričan Adrej Čuš, kajti le na tak način se bosta predsednik vlade Miro Cerar in državni sekretar MNZ Boštjan Šefic nehala obnašati kot sončna kralja, ki jima ni mar za ljudsko voljo, ki ima sicer po ustavi v rokah oblast.

»Na naša tla ne spada niti en migrantski center,« je bil odločen Andrej Čuš. Njegov poslanski kolega iz vrst SDS Franci Breznik pa se je vprašal, ali Slovenija sploh izvaja suverenost na svojem ozemlju in pri tem prisotne spomnil na to, da se v sosednji Madžarski ne pogovarjajo o migrantih in ne o begunskih centrih. » In to zato, ker je Madžarska v celoti suveren gospodar svojega ozemlja! Sam sem že zgodaj jeseni v Državnem zboru opozarjal o nujnosti doslednega spoštovanja šengenskih pravil.

Ta »buldožer koaliciji« nesposobnih ministrov za zunanje in notranje zadeve ter predsednika vlade, ki so na oblast prišli po nelegitimni poti, nam očita nesolidarnost, neetičnost in nehumanost! In to očitajo nam, ki smo ponujali rešitve za ohranitev slovenske suverenosti in vam, ki ste se zaradi njihove nesposobnosti spontano odzvali na vse večjo ogroženost!« Če bi oblast prisluhnila predlogom opozicije in pravočasno zaprla meje, bi se pri nas res znašli le tisti, ki rabijo pomoč, tako pa je za tragedije na morju, za mrtve otroke, ženske…sokriva tudi slovenska vlada, ki ne izvaja svoje suverenosti.

Prisotne je Breznik spomnil, kako se je končala multikulturna zgodba bivše Jugoslavije, »Z genocidom in mi si tega ne želimo.« Ob koncu jih je spomnil na 25 letnico, ob kateri bo Glavni trg v Lenartu dobil ime po očetu slovenske osamosvojitve dr. Jožetu Pučniku.