profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Legia dokončno izgubila; Maribor v sredo s Celticom

Deli na:
Legia dokončno izgubila; Maribor v sredo s Celticom

Foto: Bobo

Upanje poljskega nogometnega kluba Legie iz Varšave, da bi s pritožbami spremenil kazen krovne evropske nogometne zveze Uefe, je bilo zaman. Tudi športno razsodišče v Lozani (Cas) je zavrnilo pritožbo Poljakov in potrdilo odločitev Uefe, tako da bo v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov nastopal škotski Celtic, njegov tekmec pa je Maribor.

Z včerajšnjo odločitvijo razsodišča iz Lozane se je za varšavske zeleno-bele nesrečno končala zgodba, ki bi imela povsem drugačen razplet, če trener ne bi naredil usodne napake le nekaj minut pred koncem povratne tekme 2. kroga kvalifikacij. Takrat je v igro poslal Bartosza Bereszynskija, ki pa ni imel pravice nastopa. In čeprav je Legia dobila obe tekmi (s 4:1 in 2:0), je drugi dvoboj tekmovalna komisija Uefe zaradi kršenja pravil za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Škote. Skupni izid je bil tako 4:4, Celtic pa je napredoval zaradi gola v gosteh.

Legia se z odločitvijo ni sprijaznila, ampak se je pritožila; dvakrat na Uefo, krovna evropska zveza je obe pritožbi zavrnila. Po četrtkovi zavrnitvi pritožbe še na disciplinski komisiji je Legia sklenila poskusiti še z zadnjo možnostjo, ki ji je ostala, in se odločila za Cas.


Razsodišče Cas je sporočilo, da je poljski klub zahteval, da Uefa razveljavi kazen in Legii dovoli nastopanje v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov, pa tudi to, da Uefa razveljavi vse odločitve, povezane z igralcem Bereszynskim. Cas je na svoji spletni strani zdaj pojasnil, da je vpletene strani pozval k posredovanju podatkov, nato pa včeraj sprejel odločitev, s katero je potrdil ukrepe Uefe in zavrnil pritožbo poljskega kluba.

O Legiini zahtevi za razveljavitev vseh ukrepov proti nogometašu Bereszynskiju in o finančni odškodnini s strani Uefe bo Cas odločal v naslednjih tednih, so še sporočili iz Lozane.

S to odločitvijo Casa je zdaj dokončno jasno, da se bosta za vstopnico za ligo prvakov merila Celtic na Maribor, prva tekma bo v sredo v Sloveniji, povratna pa 26. avgusta na Škotskem.