mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ibrahimovićev agent: Fifa in Uefa delujeta po mafijskih načelih

Deli na:
Ibrahimovićev agent: Fifa in Uefa delujeta po mafijskih načelih

Foto: Reuters

Mino Raiola, agent enega najboljših nogometašev na svetu Šveda Zlatana Ibrahimovića, je javno obtožil Mednarodno (Fifa) in Evropsko nogometno zvezo (Uefa), da delujeta po načelih mafije, ob tem pa dodal, da je predsednik Fife Sepp Blatter nor diktator, predsednik Uefe Michel Platini pa nevednež.

"Fifa in Uefa sta dve organizaciji, pri katerih ni prav nobena stvar transparentna. Obe delujeta po mafijskih principih. Strah vzbujajoče je, koliko je podobnosti z mafijo," je zapisal Italijan v kolumni za švedski časnik Expressen.

Raiola obenem meni, da je nagrada zlata žoga le politična nagrada in leglo korupcije. "Povsem mi je jasno, zakaj Zlatan nikoli ni dobil nagrade zlata žoga. Blatter je usahli starec, zato so Fifa in njene nagrade tako in tako brez pomena," je še izjavil Ibrahimovićev agent in dodal: "Platini je nevednež, nedorasel vlogi, ki jo je prevzel. Prek medijev javno kritizira investiranje arabskih šejkov v pariški klub PSG, ob tem, da so prav ti ljudje sponzorji lige prvakov."

Francoski nogometni prvoligaš Paris St. Germain, za katerega igra tudi Ibrahimović, po poročanju časnika La Gazzetta dello Sport za portugalskega nogometaša Cristiana Ronalda nudi Realu 100 milijonov evrov. Pariški klub, financira ga katarski šejk Al-Thani, je pripravljen sprejeti finančne pogoje Cristiana Ronalda, ki zahteva 18 milijonov evrov letne plače, kar je štiri milijone več, kot mu trenutno plačuje Real. S tem bi Portugalec postal najboljše plačani nogometaš v PSG, saj Ibrahimović prejema po 14,5 milijona evrov na leto.