Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

L. Šikovec Ušaj v intervjuju za Reporter: Če mi Janša že vnaprej zagrozi, da se bo zlagal, potem se verjetno laže tudi o drugih

Deli na:
L. Šikovec Ušaj v intervjuju za Reporter: Če mi Janša že vnaprej zagrozi, da se bo zlagal, potem se verjetno laže tudi o drugih

L. Šikovec Ušaj: Predsedniku SDS sem rekla zelo grd stavek: lepše vas je bilo gledati od daleč. - Foto: Primož Lavre

»SDS je dobila stockholmski sindrom. Je žrtev, ki ljubi svojega mučitelja,« v intervjuju za Reporterja pravi Lucija Šikovec Ušaj, kandidatka Domovinske lige na evropskih volitvah. Ušajeva je v pogovoru odgovorila na očitke, da Domovinska liga samo drobi glasove na desnici. Objavljamo izsek intervjuja iz revije Reporter, ki je na voljo pri prodajalcih časopisov, v gostinski verigi MediaBar in v aplikaciji Trafika24.

Očitki so, da Domovinska liga samo drobi glasove na desnici. Da ne bo dobila dovolj glasov za svojega poslanca v Evropskem parlamentu, bo pa lahko katerega odščipnila SDS.

Zakaj SDS-ovci mislijo, da bomo ravno njim vzeli enega poslanca? Zakaj ga ne bi vzeli Jelinčiču? V SDS so se vživeli v vlogo žrtve. To me zelo moti, ker je sprto z mojim značajem. Jaz sem po značaju bojevnica. Borim se tudi za povsem zgubljene pravde na sodišču z vsem svojim bitjem in žitjem. Ne vržem tako zlepa puške v koruzo. Oni pa so dobili stockholmski sindrom – so žrtev, ki ljubi svojega mučitelja. Dejstvo je, da smo mi, moja takratna SDS, tako močno zmagali na državnozborskih volitvah in da Janša potem ni sestavil vlade. Vsak četrti Slovenec je dal zanj glas, on pa se ni potrudil, da bi dobili vlado.

Pa je imel možnost za sestavo vlado? Če gledamo blokovsko, je levica kot blok premagala desnico.

Moje informacije so drugačne. Javno so ga vsi odklanjali, zvedela pa sem, da zasebno ni bilo čisto tako. Janša je čakal tretji krog in tako napačno presodil. Potem pa ni verjel, da se je zmotil. Bi rekla, da je to tisto, ko predsednik reče mea culpa. Težko, da bo SDS še kdaj dobila toliko glasov. Janša ne more dobiti 50 odstotkov glasov, da bi tako sam s sabo sklepal koalicijo. Prmejduš, pa bi pri tem imel še sam s sabo težave (smeh). Mimogrede trosi laži o drugih ljudeh, kot jih na primer o meni. Če mi že vnaprej zagrozi, da se bo zlagal, potem se verjetno laže tudi o drugih. Takšno je moje sklepanje. Če govorim z nekom in mi on govori, da je ta neumen, ta je neumen in ta je neumen, potem vem, da ko bom odšla in bo prišel nekdo drug, bo v pogovoru s tem človekom tudi mene prištel k neumnim.

Janša ne more dobiti 50 odstotkov glasov, da bi tako sam s sabo sklepal koalicijo. Prmejduš, pa bi pri tem imel še sam s sabo težave (smeh).

Ne moreš se tako obnašati do ljudi. Jaz najbolj preziram laž. Če je politika laž, potem jaz v njej nimam kaj iskati. Zazdaj vsaj jaz igram s kolegi iz Domovinske lige z odprtimi kartami. Ne vem, ali se mi kdo laže. Če bom to ugotovila, bom verjetno šla ali pa bo šel on. Kot odvetnica s strankami na sodišču sicer lahko predstavim resnico na malo drugačen način, ne bi pa mogla delati tako kot Janša, ki se laže o meni, ne da bi si od tega obetal kako korist. Vsaj jaz ne vem zanjo. Da je animiral svoje ženske na tviterju? One bi ga tako ali tako volile.

V enem od tvitov vas je označil, da ste bogata gospa iz Marakeša.

To je bilo podlo.

INTERVJU Z LUCIJO ŠIKOVEC UŠAJ V CELOTI V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN V TRAFIKI24

Foto: Primož Lavre - Lucija Šikovec Ušaj je lani kandidirala za poslanko na listi SDS. Na fotografiji desno v rumeni obleki.