Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kšeftar z Obale

Deli na:

Nekateri sodelavci premierja Boruta Pahorja so prevzem oblasti izkoristili v podjetniške namene. Nekdanji tiskovni predstavnik SD Sebastjan Jeretič je ustanovil podjetje Nevro PR, ki zdaj svetuje pri komuniciranju z javnostjo nekaterim državnim podjetjem na Obali, nekatere posle pa opravlja prikrito kot podizvajalec agencije Pristop.

Nekateri sodelavci premierja Boruta Pahorja so prevzem oblasti izkoristili v podjetniške namene. Nekdanji tiskovni predstavnik SD Sebastjan Jeretič je ustanovil podjetje Nevro PR, ki zdaj svetuje pri komuniciranju z javnostjo nekaterim državnim podjetjem na Obali, nekatere posle pa opravlja prikrito kot podizvajalec agencije Pristop.

Pristop med drugim svetuje tudi na ministrstvu za promet pod vodstvom Jeretičevega prijatelja Patricka Vlačiča. Podobnih političnih povezav med oglaševalskimi podjetji in ministrstvi je še več. Sebastjan Jeretič je pomembno pripomogel k zmagi Boruta Pahorja na volitvah, osmislil je komunikacijski del volilne kampanje SD in Pahorja kot predsednika vlade ter pred volitvami izdal knjigo Borut Pahor od partnerja do alternative. Bil bi tako rekoč idealen človek za tiskovnega predstavnika predsednika vlade, a se je raje odločil za podjetniško pot, kjer je več denarja.

Na začetku leta je ustanovil podjetje za komunikacijsko svetovanje Nevro PR in napovedal, da bo po njem sodeloval z ministrstvi in stranko. Skupaj s strankarskim tovarišem Žigom Čebuljem uči komunikacijske spretnosti črnogorske socialdemokrate, nekdaj sestrsko stranko naše največje vladne stranke. Južnim tovarišem svetuje kar brezplačno, zatrjuje. V njegovem podjetje so zaposleni še trije njegovi politični sopotniki: nekdanja svetovalka predsednika države Tamara Berger, bivša tiskovna predstavnica SD Slavica Tucakov in nekdanji organizacijski sekretar SD Jože Špiljak.

Pogodbe v državnih podjetjih
Zaslužki nekdanjega Pahorjevega zaupnika so zaviti v skrivnost. Ko so v največji opozicijski stranki spraševali vlado o njegovih poslih, so ostali brez odgovora, češ da vprašanje ni bilo vloženo v skladu s poslovnikom. Izkazalo se je, da Jeretič uradno ne sodeluje z nobenim ministrstvom, zato ugibajo, ali morda sodeluje kot podizvajalec agencije Pristop.


Neuradno se govori, da naj bi Jeretič skrbel za javno podobo svojega prijatelja, ministra Patricka Vlačiča, vendar pa pogodbe z ministrstvom ni podpisal. Zato pa jo je sklenila agencija Pristop, in sicer za pripravo medijskega načrta in zakupa prostora za preventivno akcijo Alkohol ubija. Največkrat nedolžne v vrednosti do 156.355 evrov, ki se izteče 22. decembra. Druga pogodba za obdelavo informacij in pripravo komunikacijske strategije za komuniciranje z javnostjo na področju prometa v vrednosti do 48.000 evrov pa velja do konca leta.

Na vprašanje, ali morda Jeretič z ministrstvom sodeluje kot podizvajalec Pristopa, nismo dobili odgovora. V agenciji odgovarjajo, da je to poslovna skrivnost: »Pristop s podjetjem Nevro PR sodeluje pri definiranju in razvoju posameznih praks odnosov z javnosjo. Nevro PR pri nas ne zaobjema specifičnih področij ali ministrstev, saj takšno sodelovanje ni Pristopova praksa.«

VEČ V TISKANI IZDAJI