Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kresalova preprečila romanje policistov v Lurd

Deli na:

Notranja ministrica Katarina Kresal razmetava davkoplačevalski denar za najem NPU, varčuje pa pri romanjih policistov v Lurd. V francoskem Lurdu je namreč vsako leto med 19. in 24. majem mednarodno vojaško romanje, ki ga organizira francoska vojaška škofija.

Notranja ministrica Katarina Kresal razmetava davkoplačevalski denar za najem NPU, varčuje pa pri romanjih policistov v Lurd. V francoskem Lurdu je namreč vsako leto med 19. in 24. majem mednarodno vojaško romanje, ki ga organizira francoska vojaška škofija.

Že dvanajsto leto zapored se romanja udeležujejo tudi pripadniki in pripadnice Slovenske vojske, policije in njihovi družinski člani, pridružili pa so se jim tudi drugi romarji iz Slovenije. Romanja se je običajno udeležilo okoli 20.000 vojakov in policistov iz večine evropskih držav. Med njimi tudi delegacije vojakov, ki delujejo v raznih mednarodnih operacijah in misijah po svetu. 

Ti na številnih srečanjih predstavljajo slovensko državo. Zato se je mnogim zdelo nenavadno, zakaj je je ministrstvo za notranje zadeve letos romanje policistov v Lurd bojkotiralo. Začetki romanja segajo namreč v čas II. svetovne vojne, ko so dobromisleči voditelji Evrope začeli zbirati vojake raznih narodov v želji, da bi si tudi vojaki prizadevali za mir, sožitje in bratstvo med narodi. Vojaki, podčastniki in častniki, ki se zberejo na simboličnem kraju Marijinega prikazovanja, so poklicani k vzpostavljanju in ohranjanju miru in blaginje po svetu. Iz službe za odnose z javnostjo na policiji so pojasnili, da jih je vojaški vikariat tudi letos povabil k udeležbi. Zaradi splošnih varčevalnih ukrepov in priporočili službe za notranjo revizijo ministrstva za notranje zadeve pa so se odločili, da se policisti letošnjega romanja v Lurd lahko udeležijo v prostem času, to pa pomeni, da stroški udeležbe niso bremenili proračuna ministrstva. Romanja se na državne stroške iz policije tako ni udeležil nihče. Da varčujemo, je že prav, a zanimivo, da ima notranja ministrica Katarina Kresal za nekatere reči vedno denar, za tiste, ki ji niso tako blizu, pa ne.