pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Melani Mekicar, Blaž Švab Njena.si

Tako sta se poslovila Melani in Blaž

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kresalova: Končni cilj ni Miro Senica, ampak sem jaz

Deli na:

V Sloveniji še nikoli ni bilo v postopkih toliko vplivnih ljudi, kot jih je danes, na očitke, da je policija aktivna samo pri preganjanju kurjih tatov, v pogovoru za Večer odgovarja notranja ministrica Katarina Kresal. Čeprav se zaveda, da bi ljudje rezultate radi hitro, ministrica opozarja, da so kazenski postopki zelo občutljivi.

V Sloveniji še nikoli ni bilo v postopkih toliko vplivnih ljudi, kot jih je danes, na očitke, da je policija aktivna samo pri preganjanju kurjih tatov, v pogovoru za Večer odgovarja notranja ministrica Katarina Kresal. Čeprav se zaveda, da bi ljudje rezultate radi hitro, ministrica opozarja, da so kazenski postopki zelo občutljivi.

Obenem Kresalova napoveduje, da se bodo vsi omenjeni postopki enkrat končali, "in končali se bodo s sodnimi odločbami".

Glede domnevne povezanosti Hypo Banke in LDS je Kresalova zanikala, da bi šlo za strankino hišno banko. Poleg tega LDS pri Hypo Banki nima kredita, "ampak zgolj odprt račun, kot pri mnogih drugih bankah".

O povezavah njenega partnerja Mira Senice z omenjeno banko Kresalova pravi, da je Senica svojo plat zgodbe že pojasnil. Po njenem mnenju pa gre za "del politične igre, v kateri končni cilj ni Miro Senica, ampak sem jaz".

"V politiki sem še vedno nova, nimam pestre zgodovine, nič obremenilnega mi ne morejo najti, da bi me onemogočili," pravi ministrica in dodaja, da če iz njene kariere "ni mogoče najti dovolj sredstev za manipulacije", je pa Senica "s svojim naborom poznanstev neusahljiv vir insinuacij".

Trenutno atmosfero v delu slovenske politike predsednica LDS ocenjuje kot zastrupljeno, usmerjeno v prepir in razdor. "Leta 2011 se ponovno odpira dosje Velikovec, pogovarja se o tem, kdo je bil agent SDV, na funkcionarje, ki kandidirajo za visoke funkcije v pravosodju, se gleda skozi prizmo dogodkov izpred 40 let," izpostavlja.

Kresalova priznava, da bi aktualna vlada "morala presekati brezplodne debate, se ne ukvarjati z zamerami, kadrovskimi zadevami, predvsem pa se odločati hitreje in bolj odločno in ne za vsako ceno iskati konsenza". Izpostavlja pa, da se vlada lotila "za Slovenijo življenjsko pomembnih reform", ki jih je prejšnja vlada opustila, kot pravi, "zaradi strahu pred padcem javnomnenjske podpore".

Pripomnila je tudi, da je vlada v prvem delu mandata pomagala tistim, ki jih je kriza najbolj prizadela, pri čemer pa "čarobne palice, ki bi naenkrat rešila vse probleme, ni".

Za premiera Boruta Pahorja Kresalova ocenjuje, da je mogoče preveč računal na sodelovanje z opozicijo in preveč stavil na vsesplošno konsenzualnost. "In mogoče je včasih preveč naivno verjel v dobre namere vseh akterjev v politiki, zlasti tistih, ki ne sedijo v naših klopeh in niso prevzeli odgovornosti za vodenje države. To nam je vzelo preveč časa. Zato, ker smo se najprej zaradi tega pošteno skregali navznoter, navzven pa zaradi tega nismo potegnili potez, ki bi jih morali," dodaja.

Ministrica sicer ocenjuje, da bo ta vlada dočakala konec mandata, saj je njihova odgovornost, "da stvari pripeljemo do konca, izpolnimo obljube, ki smo jih dali, in da v danih razmerah naredimo največ, kar lahko".