cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kraški zidar gre v stečaj, okoli 300 delavcev stavka

Deli na:
Kraški zidar gre v stečaj, okoli 300 delavcev stavka

Foto: Bobo

Pogovori z bankami upnicami so bili neuspešni, zato je vodstvo Kraškega zidarja v petek vložilo predlog za umik postopka prisilne poravnave, je danes za STA potrdil direktor družbe Radoš Lipanje. V družbi je sicer zjutraj okoli 300 zaposlenih začelo stavkati.

Kraški zidar, ki je od junija v prisilni poravnavi, se je z bankami upnicami dogovarjal glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala.

Izvršni sekretar KS 90 Damjan Volf je že pred uradno potrditvijo vloge za stečaj podjetja poudaril, da se bo po potrditvi Okrožnega sodišče v Kopru stavkovni odbor sestal še danes.

Delavci so po dvotedenskem dopustu danes pričakovali, da bodo glede na obljube delodajalca dobili novega investitorja, ki bo poskrbel sredstva za poplačilo tudi njihovih terjatev.

V Kraškem zidarju je bilo nekdaj čez 500 zaposlenih, danes pa jih je še okrog 300. Po propadu gradbenih velikanov SCT, Primorje in Vegrad je bil Kraški zidar edini od večjih gradbenih podjetij v državi.

Družba je imela po podatkih iz načrta finančnega prestrukturiranja konec marca letos za 117,2 milijona evrov terjatev, od tega 1,28 milijona evrov prednostnih terjatev, 6,29 milijona evrov izločitvenih terjatev, 45,65 milijona evrov ločitvenih terjatev in za 61,08 milijona evrov navadnih terjatev, na katere bi vplivala prisilna poravnava.

Stečajna masa glede na ocene vodstva v omenjenem načrtu znaša 110,38 milijona evrov. Stroški stečaja so ocenjeni na 1,76 milijona evrov, odpravnine delavcem na 3,94 milijona evrov. Navadni upniki naj bi bili v primeru stečaja poplačani 22,96-odstotno.