stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kosovski tihotapec migrantov tik pred italijansko mejo z avtom treščil v zid

Deli na:
Kosovski tihotapec migrantov tik pred italijansko mejo z avtom treščil v zid

Slovensko-Italijanske mešane policijske patrulje (fotografija je simbolična). - Foto: Bobo

Koprski policisti so pridržali 25-letnega državljana Kosova, ki je štirim državljanom Afganistana pomagal pri nedovoljenem prehodu državne meje. Policisti so do teh ugotovitev prišli med ogledom kraja nesreče, ki se je zgodila približno 50 metrov pred mejo z Italijo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

V četrtek se je ob 21.45 zgodila prometna nesreča, potem ko je voznik osebnega vozila italijanskih registrskih oznak vozil iz smeri Ospa proti meji z Italijo in v blagem levem ovinku trčil v zid. Po trčenju je iz vozila zbežalo več oseb. Policisti so tako ob prihodu na kraj dogodka našli prazno vozilo, a so se med ogledom na kraj nesreče vrnili trije državljani Afganistana. Policija je nato izsledila še dve osebi, državljana Afganistana in Kosova, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Policisti so nato v postopku ugotovili, da je bil 25-letni državljan Kosova, z italijanskim delovnim dovoljenjem, voznik, državljani Afganistana pa so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Slednji so se v nesreči poškodovali, zato so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Kot so policijo obvestili iz bolnišnice, so trije lažje poškodovani, eden pa huje, saj si je v nesreči zlomil medenico.

Za državljana Kosova so odredili pridržanje in bodo vložili kazensko ovadbo. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje in kaznivo dejanje nedovoljen prehod državne meje, so zapisali.