mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Slovenija

Korupcija v Žalcu: v zdravstvenem domu izdajali lažna potrdila o cepljenju

Deli na:
Korupcija v Žalcu: v zdravstvenem domu izdajali lažna potrdila o cepljenju

Zdravstveni dom Žalec - Foto: ZD Žalec

V Zdravstvenem domu (ZD) Žalec sta dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila. Zato je vodstvo doma zanju izdalo sklep o odstranitvi z delovnega mesta, so danes sporočili iz ZD Žalec. Zadevo že preverjajo tudi celjski policisti, so za STA povedali na Policijske upravi Celje. O zadevi je danes poročal časnik Delo.

V ZD Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je o tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Ta je potrdil sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege.

Obema je ZD Žalec izdal sklep o odstranitvi z delovnega mesta, hkrati pa zoper njiju poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo. Prav tako je bila podana kazensko ovadba na celjsko policijo, o ugotovitvah internega nadzora pa je ZD Žalec obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, so še zapisali v ZD Žalec.

Medtem pa celjski kriminalisti sektorja v okviru predkazenskega postopka intenzivno preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.Glede na trenutno fazo predkazenskega postopka ter glede na interes preiskave podatkov o konkretnih osebah in osredotočenem sumu kaznivega dejanja celjska policija še ne more posredovati.

O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na PU Celje.

Glede dogajanja v ZD Žalec so prijavo prejeli tudi na zdravstvenem inšpektoratu, ki v zvezi z vsako prijavo opravi nadzor, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 povedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata. Če bi se izkazalo, da gre dejansko za ponarejanje oz. karkoli v zvezi s tem, bodo ugotovitve odstopili organom pregona. Je pa inšpektorat na podobno temo doslej prejel več prijav, koliko točno, pa težko oceni, je še povedala Deana Potza.

Loading...