Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Korupcija v Žalcu: v zdravstvenem domu izdajali lažna potrdila o cepljenju

Deli na:
Korupcija v Žalcu: v zdravstvenem domu izdajali lažna potrdila o cepljenju

Zdravstveni dom Žalec - Foto: ZD Žalec

V Zdravstvenem domu (ZD) Žalec sta dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila. Zato je vodstvo doma zanju izdalo sklep o odstranitvi z delovnega mesta, so danes sporočili iz ZD Žalec. Zadevo že preverjajo tudi celjski policisti, so za STA povedali na Policijske upravi Celje. O zadevi je danes poročal časnik Delo.

V ZD Žalec so zaznali nepravilnost pri vnosu podatkov o cepljenju v elektronski register cepljenih oseb. Direktorica doma Hana Šuster Erjavec je o tem seznanila strokovnega vodjo, ki je takoj izvedel izredni interni strokovni nadzor. Ta je potrdil sum hujše kršitve delovnih obveznosti pri dveh zaposlenih sodelavcih s področja zdravstvene nege.

Obema je ZD Žalec izdal sklep o odstranitvi z delovnega mesta, hkrati pa zoper njiju poteka postopek skladno z delovno pravno zakonodajo. Prav tako je bila podana kazensko ovadba na celjsko policijo, o ugotovitvah internega nadzora pa je ZD Žalec obvestil tudi ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje, so še zapisali v ZD Žalec.

Medtem pa celjski kriminalisti sektorja v okviru predkazenskega postopka intenzivno preverjajo dejstva in okoliščine v zvezi z obstojem razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.



Glede na trenutno fazo predkazenskega postopka ter glede na interes preiskave podatkov o konkretnih osebah in osredotočenem sumu kaznivega dejanja celjska policija še ne more posredovati.

O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na PU Celje.

Glede dogajanja v ZD Žalec so prijavo prejeli tudi na zdravstvenem inšpektoratu, ki v zvezi z vsako prijavo opravi nadzor, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 povedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata. Če bi se izkazalo, da gre dejansko za ponarejanje oz. karkoli v zvezi s tem, bodo ugotovitve odstopili organom pregona. Je pa inšpektorat na podobno temo doslej prejel več prijav, koliko točno, pa težko oceni, je še povedala Deana Potza.