Revija Reporter
Slovenija

Korona realnost: kondomi takoj, ventil čez tri tedne

Gašper Petovar

6. dec. 2020 20:00 Osveženo: 17:56 / 16. 5. 2023

Deli na:

Pošta Slovenije pošiljke po trgovinah pobira celo s tovornjaki.

Primož Lavre

V novem Reporterju preberite naša dognanja glede spletne prodaje pri nas. Kdo se je najbolje organiziral, kdo je imel v samem dnevu 22 tisoč naročil, kdo rešuje posel s spletnimi prodajami in celo zakaj se za spletne trgovine odločajo kmetje. V novi številki predstavljamo zgodbo Kmetije iz Mirne Peči, ki brez spleta ne bi preživela.

Če potrebujete denimo kak artikel, ki je bil na dosegu roke v tehničnih trgovinah, ko ste jih še lahko obiskali fizično ga je danes skoraj zagotovo nemogoče dobiti takoj, čeprav bi z nekaj evrom vrednim ventilom lahko preprečili več tisoč evrov škode, ki je posledica poplave povzročene zaradi puščanja tistega ventila. Tehnične trgovine namreč niso tako ažurne oziroma organizirane za prodajo na spletu kot trgovci, ki prodajajo špecerijo in so tako ali tako odprti tudi za fizične nakupe.

Iskali smo ventil, ki bi ga po spletnem nakupu dobili po več tednih. Ne ker ga trgovina, ki si jo je močno želel Bine Kordež ne bi imela na zalogi, ampak ker njihova spletna trgovina močno zaostaja za Mercatorjem in Sparom, kjer so že pred korono veliko prodajali po spletu, zdaj pa njihova spletna prodaja naravnost cveti. Podeseterila se je.

Ob enem pa se sprašujemo tudi, ali je v primerjavi z kondomi in riževim napitkom nek ventil s katerim preprečite poplavo v stanovanju res manj pomemben. Kondome dobite takoj, ventil čez nekaj tednov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24