Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Slovenija

Konec spopada z virusom, začetek vojne z mediji

Deli na:
Konec spopada z virusom, začetek vojne z mediji

Tudi Janez Janša je spadal med tiste, ki so ponavljali ponarodelo frazo, da se vojne z mediji ne da dobiti, vendar zdaj ne misli več tako. Če nekoga lažno oblatijo in se ne brani, češ »z mediji se ne splača prepirati«, je že na samem začetku izgubil bitko. - Foto: Bobo

Vojna Janeza Janše z mediji ali medijev z Janezom Janšo? Z drugi besedami: kdo je začel vojno? Kdor odgovarja na to vprašanje, se že uvršča v enega od taborov v spopadu.

Dr. Matej Makarovič je v nedavni izjavi za Reporter dejal, da bo glavni izziv za predsednika vlade, ali lahko vlada brez prehudih konfrontacij z dominantnimi mediji, saj je iz teh konfrontacij doslej še vedno izšel kot poraženec. Ampak to je bolj vprašanje za mesece, ki sledijo, je še dodal. Še v istem mesecu je bil dan odgovor.

Sporočilo Janševega spisa Vojna z mediji (s podnaslovom Basen o nas žabah, skuhanih v mlačni vodi, ter grožnjah s smrtjo), objavljenega kar na vladnem portalu, je, da v konfrontaciji ni (več) umika.

V pismu generalnemu direktorju Deutsche Welle Petru Limbourgu so intelektualci in novinarji s prvopodpisanim Dimitrijem Ruplom zapisali, da je medijsko prizorišče še danes eden ključnih problemov nove slovenske države.

Zakaj je kupcev časopisov vse manj? »Verjetno zato, ker so tako jasno in nedvoumno pristranski,« je na zaslišanju poslancev dejal minister za kulturo Vasko  Simoniti.

»Depeša« vladnega urada za komuniciranje je nastala kot odziv na pisanje Blaža Zgage, sodelavca Novinarjev brez meja; po njeni zaslugi je postal najbolj prepoznaven slovenski novinar.

Čeprav je veljalo, da Gregor Golobič obvladuje medije, so mu prav ti do temeljev spodkopali politično kariero.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 2o, 2020

loading...
Loading...