Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Volilna napoved gorečega člana NSi: Prazno antijanševstvo ne bo zadoščalo za preboj strank KUL

Deli na:
Volilna napoved gorečega člana NSi: Prazno antijanševstvo ne bo zadoščalo za preboj strank KUL

Anton Tomažič - Foto: Primož Lavre

"Glede na to, da je problematiko kovida v medijih in javnem mnenju precej zasenčila vojna v Ukrajini, bo ta imela tudi odločilen poudarek v predvolilni kampanji," meni Anton Tomažič, ustanovni član NSi.

Ob logičnem hvaljenju z rezultati dveletnega dela, podprtem tudi s konkretnimi številkami predvsem na gospodarskem področju, bosta stranki SDS in NSI prepričljivo postavljali v ospredje pomembno vlogo svojih dveh voditeljev v zadnjem času kot predsednika vlade »z jajci« in obrambnega ministra s pravilnim odnosom do doslej zapostavljene obrambne politike.

Opozicija KUL bo še bolj poudarjala vladne napake iz obdobja kovida, pri čemer pa bodo očitki o nekakšnem domačem »fašizmu« postajali še bolj fantomski in izmišljeni.

Dodatno kalimerovstvo zaradi nekoliko spremenjenih razmerij na državni televiziji bo sicer za levi del volilnega telesa kar prepričljivo, vendar prazno antijanševstvo ne bo zadoščalo za kakšen preboj, ki bi nadomestil veliko izgubo glasov v korist Goloba, ki pa tudi ne bo mogel še naprej tiho molčati ob polemikah o Ukrajini.



Dokaj negotovo, vendar odločilno bo zato vprašanje, katerim manjšim strankam oziroma skupnim listam bo še uspel preboj v parlament, kar pa bo jasno šele zvečer na volilni dan. Osebno mislim in upam, da bodo to tiste sredinske politične sile, za katere ni edini cilj premagati Janeza Janšo.

V tem trenutku je za perspektivo Slovenije daleč najboljša rešitev desnosredinska vlada, ki bi nadaljevala dosedanje dveletno obdobje in izpeljala številne začete in obetavne projekte. Morebitna leva vlada s KUL in Golobom bi bila za Slovenijo prava katastrofa!

*V tiskani izdaji Reporterja nam je tiskarski škrati požrl zadnji del volilnih napovedi Antona Tomažiča in Igorja Lukšiča - prvo zato zdaj objavljamo na spletu, drugo bomo jutri.