Revija Reporter
Slovenija

Krkovič zgrožen: Komunisti iz ozadja prevzemajo zasluge za osamosvojitev in Slovensko vojsko!

Nenad Glücks

3. okt. 2018 9:40 Osveženo: 9:42 / 03. 10. 2018

Deli na:

Veteransko društvo Moris Kočevska Reka pod vodstvom enega ključnih ljudi osamosvojitve, brigadirja Toneta Krkoviča, je na predsednika republike in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske Boruta Pahorja naslovilo pismo začudenja in nejevere.

Predsednik republike je namreč predviden za sodelovanje pri omalovaževanju in manipulaciji s Slovensko vojsko in osamosvojitvijo. Pri vsiljevanju obeleževanja »50- obletnice Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije« naj bi čez nekaj dni nastopil kot slavnostni govorec.

To se dogaja pod okriljem Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki jo povsem obvladuje nekdanji predsednik republike Milan Kučan in njegov krog. Prikazati skušajo kontinuiteto med nekdanjo TO Socialistične republike Slovenije in osamosvojitveno TO Republike Slovenije, ki je bila ena od osnov Slovenske vojske.

Spomnimo, »svetla točka« nekdanje socialistične TO, podaljška partije, je bil izdajalski general Ivan Hočevar, ki je maja 1990 odredil izročitev orožja TO jugoslovanski armadi.

Včeraj pa je obrambni minister Karl Erjavec pred diplomanti visoke štabne šole SV v Mariboru celo izrekel, da ima Slovenska vojska korenine med drugim v NOB in TO, ki »obeležuje 50 obletnico ustanovitve«. Slovenski vojski je torej Erjavec v njeno zgodovino naprtil celo najhujši zločin- množične povojne poboje.

Objavljamo pismo predsednika društva Moris Kočevska Reka brigadirja Toneta Krkoviča.