Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Komentarji na nastop Bratuškove: "Ljubi bog. Prosim. Končaj. To. Zdaj"; "Za umret smešno"

Deli na:
Komentarji na nastop Bratuškove: "Ljubi bog. Prosim. Končaj. To. Zdaj"; "Za umret smešno"

Foto: Reuters

Slovenska kandidatka za podpredsednico Evropske komisije za energetsko unijo Alenka Bratušek je bila doslej na zaslišanju v Evropskem parlamentu deležna več kritik, da so njeni odgovori kljub konkretnim vprašanjem medli, preveč splošni in nenatančni. Podobne ocene so že padle tudi na Twitterju.

Prva je bila kritična Julie Girling iz vrst zmerno evroskeptičnih Evropskih konservativcev in reformistov, češ da so kljub konkretnim vprašanjem doslej od kandidatke dobili le medle odgovore, zato jo je izzvala, naj konkretno pove, kako bo uresničila načelo, naj onesnaževalec plača.

Bratuškova je v odgovoru izpostavila, da je pomembno, da se vsi skupaj zavedamo svojih skupnih ciljev in delamo v isto smer. Članice same odločajo o davčni politiki, če resno mislimo z energetsko unijo, pa verjamem, da lahko skupaj poiščemo rešitve, tako da bodo bolj obdavčeni tisti, ki bolj onesnažujejo, je dejala.

Kritičen je bil tudi evropski poslanec Bas Eickhout iz vrst Zelenih. "Tu smo na zaslišanju, ker naj bi bili podpredsednica komisije o energetski uniji. Slišali smo že vse o tem, kako je vse težko, ampak to že vemo. A iščemo podpredsednico, ki daje pobudo in je močna. Res vas pozivam, da ste bolj natančni glede tega, kaj vi hočete, namesto da nenehno pojasnjujete splošno situacijo, za katero vsi vemo, da je težka. Svet je težek in vi ste tu, da kaj rešite," je bil oster.

Bratuškovo je vprašal, naj konkretno pove, kako bo okrepila ambicije pri zmanjševanju izpustov.

Bratuškova je odgovorila, da se verjetno strinjajo z njo, da sama ne bo mogla doseči zastavljenih ciljev in da bo potrebno sodelovanje vseh, članic unije in tudi Evropskega parlamenta, ter zagotovila, da bo vsekakor prevzela pobudo, da bodo cilji ambiciozni, a realni, ter da bodo na vlak pridobili tudi Kitajsko in ZDA.

Tudi na Twitterju medtem že padajo podobne ocene na račun Bratuškove. "Bratuškova prepogosto posplošuje na svojem zaslišanju. Slabo poznavanje številk. Veliko govori, a sama ne verjame v to?" je tvitnil Pawel D. Wisniewski, uslužbenec Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

"So kriva vprašanja ali je samo ona tista, ki kar naprej govori iste stvari o tem, kako je treba delati skupaj in podobnem?" se je glasil tvit ClimateWarsaw, za katerim stoji poljski okoljski novinar Wojciech Košč.

"Bratuškova na zaslišanju pravi, da mora energetska unija EU govoriti z enim glasom. (Karkoli že to pomeni)," je na Twitterju kritičen urednik bruseljskega časnika European Voice Georgi Gotev. Kasneje je tvitnil še, da je Bratuškova "neprepričljiva" in vsakič, ko poslanci pritisnejo nanjo, odgovarja podobno.

"Ljubi bog. Prosim. Končaj. To. Zdaj," je tvitnil Alisdair Gray. "Za umret smešno. Ni pomembno, kaj vprašajo evropski poslanci, repertoar odgovor je omejen," je ocenila Linda Kalcher.