Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Komemoracija za branitelja Slovenije Jerneja Molana

Deli na:
Komemoracija za branitelja Slovenije Jerneja Molana

Foto: VSO

Posavsko Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve se je z žalno slovesnostjo v Rigoncah poklonilo Jerneju Molanu in drugim padlim v vojni za Slovenijo.

Pripadnik brežiške enote Teritorialne obrambe Molan je 27. junija 1991  padel v boju z oklepno enoto jugoslovanske vojske, ki je prečkala Sotlo. "Jernej Molan je bil med tistimi slovenskimi možmi, ki so za svobodno Slovenijo dali največ, kar so lahko, svoje življenje," so zapisali v Združenjeu za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Po Molanu je sicer poimenovana vojašnica v Cerkljah ob Krki

Objavljamo sporočilo VSO:

V torek, 27. junija 2017, se je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve pokrajine Posavje z žalno komemoracijo poklonilo padlim braniteljem v vojni za Slovenijo. Pri spomeniku padlim za domovino v Rigoncah so se zbrali: član predsedstva VSO Slavko Kmetič, članica predsedstva VSO in predsednica VSO Posavje mag. Martina Prevejšek, predsedniki VSO Brežice Roman Zakšek, VSO Krško Marija Dorbež, VSO Sevnica Alojz Udovč in člani predsedstva VSO Posavje Miran Hočevar, Jože Bedek in Matjaž Prevejšek. Poklonili so se Jerneju Molanu, pripadniku brežiške intervencijske enote TO, ki je 27. junija 1991 napadla oklepno enoto agresorske Jugoslovanke vojske, ki je prečkala slovensko mejo na Sotli ter okupirala ozemlje neodvisne in samostojne Republike Slovenije. Jernej Molan je bil med tistimi slovenskimi možmi, ki so za svobodno Slovenijo dali največ, kar so lahko, svoje življenje.

Vsi padli branitelji v vojni za Slovenijo bodo ostali v trajnem spominu in zavesti slovenskega naroda večno zapisani kot heroji.

VSO Posavje