Revija Reporter
Slovenija

Kolar Celarčeva napada ministrskega kolega: Židan je zavajal javnost

STA

8. feb. 2018 6:00

Deli na:

Vlada je včeraj potrdila zapisnik dopisne seje iz prejšnjega tedna, na kateri je bil sprejet splošni dogovor za zdravstvo, je po seji vlade dejala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Po njenih navedbah je bila dopisna seja izpeljana v skladu s poslovnikom vlade, prav tako so bili izpolnjeni vsi pogoji za sklic dopisne seje.

Ministrica trdi, da je predsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan zavajal javnost, ko je dejal, da dopisna seja ni bila izpeljana v skladu s poslovnikom vlade.

Vlada je namreč prejšnji teden na dopisni seji potrdila splošni dogovor za zdravstvo, v okviru katerega je opredeljen tudi enkratni dodatni program v zdravstvu v letošnjem letu. Med drugim gre enkratni dodatni program koncesionarju MD Medicina, kar je mnoge zbodlo.

Na dopisni seji so štirje ministri glasovali proti sklepu, med njimi trije ministri SD in en minister DeSUS.

V SD so ocenili, da sprejemanje sklepa na dopisni seji ni bilo v skladu s pravili. Kot je prejšnji teden dejal Židan, so imeli ministri le nekaj več kot dve uri časa za odločitev. Tako je vlada na pobudo Židana zadolžila generalni sekretariat in pravno službo vlade, da pregleda postopek dopisne seje.