stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koalicija napoveduje: Pogajanja s sindikati bodo bolj intenzivna

Deli na:
Koalicija napoveduje: Pogajanja s sindikati bodo bolj intenzivna

Foto: Primož Lavre

Koalicijski vrh je na včerajšnjem srečanju razpravljal o privatizaciji, pripravi zakona o fiskalnem pravilu ter o pogajanjih z javnim sektorjem. O delovnem osnutku zakona o fiskalnem pravilu bo vlada začela z razpravo na četrtkovi seji vlade. Glede pogajanj z javnim sektorjem pa so se predstavniki koalicije strinjali, da se pogajanja intenzivirajo.

Predsedniki in vodje poslanskih skupin koalicijskih strank po današnjem srečanju izjav za medije niso dajali. Iz premierovega kabineta pa so v sporočilu za javnost navedli, da bo predsednik vlade Miro Cerar k razpravi o osnutku zakona o fiskalnem pravilu sklical vodstva vseh parlamentarnih strank.

Glede privatizacije so govorili o poteku tega procesa in pripravi strategije privatizacijskih postopkov podjetij v državni lasti. Razprava je tekla tudi o pogajanjih z javnim sektorjem, pri čemer so se predstavniki koalicije strinjali, da se pogajanja intenzivirajo, so navedli v sporočilu.

Srečanja sta se poleg predsednika DeSUS Karla Erjavca, vodje SD Dejana Židana ter vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše in vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer udeležila tudi finančni minister Dušan Mramor in državni sekretar Metod Dragonja, so še navedli v premierovem kabinetu.