državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ko bolniška in doktorat Draga Šiftarja rešujeta soboško rdečo oblastno koalicijo

Deli na:
Ko bolniška in doktorat Draga Šiftarja rešujeta soboško rdečo oblastno koalicijo

Foto: Boris Cipot

Vsi za enega, on sam pa le zase: župan Murske Sobote Aleksander Jevšek in njegovi podporniki pred drugim krogom volitev leta 2014.

Vse kaže, da so rdeči oblastniki v Murski Soboti v precejšnji zagati, s čim postreči volivcem ob drugi obletnici vladanja! Že bežen pogled na predvolilne obljube, ki jih je Aleksander Jevšek kot kandidat SD »prodajal« Sobočancem, razkrije, da niti ena, res niti ena predvolilna obljuba ni bila uresničena. Liderji oblastnega komplota SD, SMC, Desus in ZL so v teh dveh letih poskrbeli le za svoje »riti« in se »dovolili« križno imenovati na direktorske in svetniške položaje v občinskih javnih podjetjih in ustanovah.

 Rabota, ki bi jo lahko mirne duše uvrstili v klientelizem, nepotizem in korupcijo, dogajala pa se je pod taktirko občinskega šerifa oziroma direktorja občinske uprave Srečka Đurova, ki mu je Jevšek prepustil oblast v občini, je pred kratkim dočakala krah. Partijska SD-prijateljica Brigita Perhavec namreč v občinskem kviazu ni dobila soglasja, pa naj je še tako visoko dvignila roko v lastno podporo. Po dva glasova SMC in SD v devetčlanskem kviazu nista dovolj, ker sta umanjkali roki svetnic Desusa in SLS, Lee Friškič in Jasmine Opec Vöröš. Prva iz užaljenosti, ker jo je Đurov prijavil KPK, ker je glasovala za sinovo kandidaturo za direktorja Mikka, druga pa, ker jo še vedno skeli to, da jo je kot podžupanjo na čevelj dal Aleksander Jevšek.

Klavzura koalicijskih vodij, prisotni naj bi bili dr. Aleksander Jevšek, Brigita Perhavec in Goran Milošević, vsi SD, dr. Mitja Slavinec, Robert Celec in Marjan Gujt (SMC), Lea Friškič (Desus), Srečko Đurov in morda še kdo, bila pa je za tesno zaprtimi vrati, je pripeljala do preživetvenega dogovora za obstoj koalicije. Menda je bilo rečeno, da se minulih nesoglasij ne bo pogrevalo, da bo Đurov pazil, kaj govori, in da se izpelje dogovorjeni načrt kadrovanja v javne zavode. O tem naj bi odločali že na prihodnji seji MO MS 20. oktobra, nekaj dni pred tem naj bi dal soglasje tudi kviaz. Peti glas naj bi prispevala Lea Friškič, ker so njenemu sinu zagotovili enoletno zaposlitev prek javnih del v Celčevem RIS Rakičan.

Kaj ponuditi Sobočancem za prežvekovanje, da bo vse potekalo tako, kot so se dogovorili in da jih ne bodo spraševali po »zdravju« ob krepkih podražitvah oskrbe z vodo? Grešnega kozla so našli v Dragu Šiftarju, nekdanjem direktorju javnega podjetja Komunala, neuspelem županskem kandidatu na zadnjih volitvah, ki je pred drugim krogom izrekel javno podporo Aleksandru Jevšku, in tako skupaj z Jasmino Opec »potopil« dotedanjega župana Antona Štihca. Seveda se mu je Jevšek za podporo »zahvalil« s tem, da so ga po treh mesecih odstavili z direktorskega položaja in ga imenovali za svetovalca novemu direktorju. Ko pa je Drago Šiftar izvedel, da ga čaka sklep o prekinitvi delovnega razmerja, se je »umaknil« na bolniški dopust, ki traja že debelo leto dni.

Njegov »greh« je, da je med bolniškim dopustom spisal doktorsko disertacijo in jo pred dvema mesecema uspešno zagovarjal na ljubljanski filozofski fakulteti. In seveda to, da se ga videva po nekaterih soboških lokali in da, bog pomagaj, igra tudi tenis. Kot naročen je prišel posnetek Bavčarjeve košarke – ni treba dvakrat reči, da je občinski šerif Srečko Đurov poklical svojega prijatelja, soboškega medijskega kralja Mitjo Podgajskega, ki ima v svojem imperiju TV-postajo in spletni Sobotainfo, in lotili so se »raziskovalnega« novinarstva ter Sobočanom »razgalili« vse Šiftarjeve »packarije«; bolniški dopust, doktorsko disertacijo in posedanje po lokalih. Povsem naključno ali pa ne so za Šiftarjeve »grehe« izvedeli v redakcijah obeh Proplusovih TV-postaj, Kanalu A in POP TV, poslali v Mursko Soboto dve vrli novinarki, da pogumno razkrijeta vse »svinjarije«, povezane z Dragom Šiftarjem.

 Ob gledanju obeh prispevkov se človek vpraša, kje so meje piškotarskega novinarstva! Seveda so na Sobotainfo objavo »odmevnih« prispevkov na obeh TV-postajah, edini sogovornik je bil le župan dr. Aleksander Jevšek, zagrabili z obema rokama in vesoljno bralstvo svojega portala obvestili, da sta o grehih Draga Šiftarja, ki si med bolniškim dopustom  privoščil pisanje doktorske disertacije, kar navadnim smrtnikom ni usojeno, v osrednjih poročilih poročala Kanal A in POP TV. In Drago Šiftar - Čarli je »kriv«, o njem naj odloča direktor, je modroval in moraliziral župan Jevšek in ob koncu s ciničnim prizvokom dodal, da ga veseli, da ima Murska Sobota novega doktorja znanosti. In tako je Čarlijeva »bolniška« in doktorska disertacija za nekaj časa rešila soboške rdeče oblastnike. Ampak račun za obljubljeno in uresničeno bo treba enkrat položiti!