Revija Reporter
Slovenija

Ko Bojan Požar ustanovi svojo stranko in se »objema« z Bernardom Brščičem in Lucijo Ušaj, drugim medijem težko očita zlizanost s politiko

Igor Kršinar

29. maj. 2019 12:06 Osveženo: 12:30 / 29. 5. 2019

Deli na:

Fotografija, ki jo je na tviterju objavil Žiga Turk

tviter

Bojan Požar v svojem današnjem članku na svojem portalu piše, da naj bi se na medijski noči NSI »pred vsemi objemal s kandidatom za evropskega poslanca Žigo Turkom«, kar naj bi bila ena od bizarnih slik »čisto posebne zlizanosti politike in medijev.«

Ni mi znano, na kaj namiguje Požar, na omenjenem dogodku sem se rokoval in pogovarjal z veliko ljudmi, politiki iz različnih strank in novinarji iz različnih medijev, z nikomer, niti z ženskami, pa se nisem objemal.

Na prireditvi je bil tudi Žiga Turk, ki si je zaželel z mano fotografirati. Z njim se kdaj pa kdaj slišiva po telefonu, tudi intervjuval sem ga že za Reporter, zato ne vidim razloga, da bi ga odklonil. Nenazadnje sem se fotografiral tudi z marsikom drugim, tudi s politiki iz kakšne druge stranke.

Žiga Turk je šaljivo z rokami kazal, kot da pritiska name, kar je potem tudi objavil na tviterju in naši kolumnistki Maji Sunčič v šali sporočil, da izvaja (politične) pritiske na Reporter.

Na Požarjev zapis se je Žiga Turk že odzval na tviterju s priloženo fotografijo in zapisom: »Temu 'pritiskanju' na novinarja revije Reporter k tlom Bojan Požar danes pravi objemanje«, dodal je lik smeška, ki joče od smeha.

Na omenjeni prireditvi Požarja sicer ni bilo, zato pa je bil tam njegov novinar Aljuš Pertinač, sicer bivši politik SD, ki se je prav tako družil s politiki in novinarji.

Verjetno je Požarja zelo zbodel moj zapis v ponedeljkovi analizi volitev, da je stranka Dom na evropskih volitvah prejela boljši rezultat (tako po številu glasov kot po odstotkih) kot njegova Lista novinarja Bojana Požarja na lanskih državnozborskih volitvah.

Vsaj malo so k temu pripomogli redni nastopi kandidatov stranke Dom (Bernarda Brščiča, Lucije Ušaj in Norme Korošec) v oddajah Faktor, ki jih vodita Požar in Pertinač.

Ko Bojan Požar ustanovi svojo stranko in se »objema« z Bernardom Brščičem in Lucijo Ušaj, drugim medijem težko očita zlizanost s politiko.