evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Klemenčiča so pred sodiščem zaman čakali

Deli na:
Klemenčiča so pred sodiščem zaman čakali

Pravosodni minister Goran Klemenčič je pisno zavrnil prihod pred protestnike pred Vrhovnim sodiščem, kamor so ga povabili v Odboru 2014. V odboru so danes predstavili vsebino Peticije za pravično družbo in državo vladavine prava. Današnji protestni shod je potekal tudi pred RTV-jem, da bi javni radio in televizijo spodbudili k poročanju o protestih. "Prav tako tudi niso predstavili naših stališč in odziv na netočne ministrove trditve v oddaji Odmevi," očitajo RTV v Odboru 2014.

"RTV ne vzklikamo vam zastonj, da ste hlapci. Začnite opravljati svoje delo dostojno in poročajte objektivno!" je pred nacionalko povedal Aleš Primc. "Novinarji pridružite se nam v boju za pravico in resnico, mi se borimo tudi za vas," je pozval.

Pred sodiščem je bila za Klemenčiča pripravljena miza, ki pa je ostala prazna. "Povabilo ministru Goranu Klemenčiču še vedno velja, pridite na ta kraj sramote in pogovorili se bomo," je dejal Primc.

"Občutek imam, da je v tej državi za vse kriv Janez Janša. To je sramota in za to so odgovorni tudi mediji," je ogorčen dr. Stane Granda. "Našemu sodstvu je najverjetneje vzor Severna Koreja," pravi.

Bojan Podkrajšek sprašuje: "Slovenija se že nekaj časa vozi v napačno smer. Kako dolgo še?" Skrajni čas je, da sodstvo začne delovati po načelih vladavine prava in za svobodo Slovenije, pravi Podkrajšek.

"Neverjetna krivica se dogaja v tej stavbi sramote. Vrhovno sodišče, zakaj ne sodite pravično?" sodnike sprašuje Sonja Ramšak.  "Komunisti ne oproščajo in ne pozabljajo. Sedaj uničujejo vse tiste, ki so se borili za samostojno domovino Slovenijo."