nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kirurg Zimmermann grozi s tožbami: Posamezniki mi načrtno škodujejo

Deli na:
Kirurg Zimmermann grozi s tožbami: Posamezniki mi načrtno škodujejo

Foto: Arhiv Reporterja

Kirurg Janez Zimmermann, ki naj bi neustrezno operiral krčne žile, je v sporočilu za javnost odločno zanikal navedbe o neustreznem in malomarnem delu. Kot je poudaril, očitki niti približno ne držijo, medijske objave pa so neresnične in brez podlage v dejstvih. Ob tem je napovedal sodne postopke, s katerimi želi dokazati namensko povzročanje škode.

Kot je v sporočilu zapisal Zimmermann, je zgodba še v tistem delu, ki ima stik z resničnostjo, stara več kot desetletje ter z ravnanji v letošnjem in minulih letih nima nikakršne povezave. O vsem je že odločala tako Zdravniška zbornica Slovenije kot tudi njeno razsodišče in v vseh primerih dala prav njemu, je poudaril.

Verjame, da bodo v zvezi z medijskimi objavami lahko dokazali njihovo protipravnost v sodnih in drugih postopkih oziroma da bodo lahko dokazali celo namensko povzročanje škode s strani posameznih oseb in dokazali njihovo individualno odgovornost.

Kot piše v sporočilu, je bil Zimmermann ves čas zasebnik brez koncesije, ki je operiral oziroma operira vene z metodo chiva, ki je slovenska stroka ne uporablja oziroma je ne zna uporabljati. Gre za metodo, ki je svetovno priznana in v določenih zahodnih državah edina skladna z medicinsko doktrino.

Gre za manj invazivno tehniko, kjer se pacientu ob lokalni anesteziji na nogi naredi kratek rez in pod kožo obdela vensko žilo. Število rezov je odvisno od števila razširjenih žil. Metoda je posebej primerna za poseg pri golenskih razjedah. Rezi so kratki, pri čemer po posegu bolnik še isti dan hodi in odide domov, v večini primerov pa ni potreben niti bolniški stalež, je poudaril Zimmermann.

Zaradi domnevno nepravilne metode je zdravniška zbornica leta 2006 že prejela prijavo zoper Zimmermanna. Izrekli so mu javni opomin, opravljanja posegov pa niso prepovedali. "Razsodišče druge stopnje Zdravniške zbornice Slovenije je že januarja 2007 jasno zapisalo, da bi s prepovedjo tega nevarno zožilo samostojnost in odgovornost zdravnika, taka zahteva bi lahko tudi zavirala razvoj stroke," je poudaril Zimmermann.

Zimmermann je po lastnih navedbah svojo metodo tudi predstavljal v okviru raznih predavanj in tam pojasnil svoj postopek posega.

Zdravnik Zimmermann naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno. Zato je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc o domnevno spornih operacijah Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanila kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

S Zimmermannom se želi sestati tudi predsednik zdravniške zbornice Andrej Možina, saj želi slišati njegovo mnenje in podatke o očitkih, ki letijo nanj. Srečanje je bilo predvideno za sredo, kot kaže, pa ga zaradi Zimmmermannove zadržanosti ne bo. Prav tako želi zbornica podati poročilo, ali je Zimmermann kompetenten žilni kirurg.