Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je costelli podelil naziv halal? Ne laboratorij, pač pa kar Islamska skupnost

Deli na:
Kdo je costelli podelil naziv halal? Ne laboratorij, pač pa kar Islamska skupnost

Foto: Primož Lavre

Pred tremi tedni je družbo Costella iz Fare v občini Kostel na Kočevskem, ki prodaja ustekleničeno vodo pod blagovno znamko costella, prevzela družba Ardeya Global iz Abu Dhabija v Združenih arabskih emiratih - Kupec- poslovnež Ali Al Ameri- je plačal kupnino in poravnal celoten dolg Costelle, s čimer je njihovi vodi odprta pot na nove arabske trge.

Vsaj kar se tiče čistosti, ne bi smelo biti težav, pa ne le zato, ker costello črpajo v osrčju neokrnjene narave iz sto metrov globoke vrtine neposredno pod polnilnico. Na plastenkah te vode stoji med drugimi oznakami tudi ta, da gre za proizvod halal (piše tudi v arabščini), kar pomeni, da je za muslimane dovoljena oziroma čista. Katera hrana in pijača je za muslimane dovoljena, predpisujeta koran in suna (norme oziroma odredbe za življenje), tako so na seznamu prepovedanih živil oziroma snovi poleg svinjine še kri, cigarete, vse vrste alkohola, vse živali, ki niso žrtvovane v čast Alaha…

In kdo je costelli podelil naziv halal? Ne gre za noben laboratorij, pač pa je to storila kar Islamska skupnost v Sloveniji, ki ji seveda Arabci zaupajo bolj kot kateremukoli slovenskemu »neverniku«. Kot piše na certifikatu, mešihat (urad) Islamske skupnosti v Sloveniji, v njegovem imenu Ibrahim Malanović, jamči, da  voda costella z okusi različnih vrst sadja ne vsebuje nobenih snovi, ki so muslimanom prepovedane, torej je halal.