kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo bo zasedel Pahorjev položaj: Nina Krajnik ali Jože Možina v tekmi z Marto Kos in Natašo Pirc Musar?

Deli na:
Kdo bo zasedel Pahorjev položaj: Nina Krajnik ali Jože Možina v tekmi z Marto Kos in Natašo Pirc Musar?

Marta Kos bi bila ob pričakovani podpori Roberta Goloba in Gibanja Svoboda verjetno favoritinja predsedniških volitev. - Foto: STA

Konec leta se bo iztekel drugi mandat Boruta Pahorja v predsedniški palači, zato se že omenjajo kandidati za njegov položaj. Za glavni favoritinji veljata Marta Kos in Nataša Pirc Musar, kandidirali bi lahko tudi Ljudmila Novak, Miro Cerar in Vladimir Prebilič.

Presenečenja so še vedno možna, največje bo verjetno kandidat ali kandidatka s podporo največje opozicijske stranke. V zadnjem času je videti, da zelo favorizirajo Nino Krajnik in Jožeta Možino.

»Rezultat volitev pravzaprav kaže, kako močna je globoka država in kako je močna hegemonija. Tisti, ki so privatizirali družbeno lastnino in javni prostor v devetdesetih, še danes izvajajo družbeno nadvlado, ki se vrši prek univerz, kulture, medijev, se pravi neke vrste uzurpacija,« je na volilno nedeljo v povolilnem studiu TV Slovenija komentirala filozofinja in psihoanalitičarka Nina Krajnik, ki je bila ena od gostov voditeljev Jožeta Možine in Vide Petrovčič.

Krajnikovo je nato Možina povabil še v oddajo Intervju, kjer smo postali nanjo pozorni tudi na Reporterju. Toda za medijski imperij SDS je bilo nezaslišano, da sploh pišemo o Krajnikovi, ob tem so najbrž nehote razkrili, da imajo z njo velike načrte.

Z Nino Krajnik so naredili intervju tudi v strankarskem tedniku SDS Demokraciji, promovirajo jo na vse možne načine. Toda še bolj kot njo promovirajo Jožeta Možino, s katerim so po njegovim intervjujem s Krajnikovo prav tako naredili intervju v Demokraciji.

Beseda je tekla predvsem o njegovi knjigi Slovenski razkol, ki jo predstavlja s pomočjo terenske mreže SDS, celo z velikimi plakati ob avtocestah. Ta torek jo bo predstavil na gradu Tuštanj v Moravčah, kjer ga bo gostila Nina Krajnik, kot posebni gost pa je napovedan tudi nekdanji ustavni sodnik in ustanovitelj Nove univerze Peter Jambrek.



Kot predsedniški kandidat bi Možina prav gotovo imel veliko podporo med volivci desnosredinskih strank, ne le SDS, ampak tudi NSI in širše, zagotovo večje kot Krajnikova.

Pišemo tudi o drugih možnih predsedniških kandidatih: kako na to vprašanje odgovarja Rosvita Pesek, ali sta puško v koruzo vrgla Alojz Kovšca in Ernest Petrič.

Razkrivamo tudi, ali bo Nataša Pirc Musar kandidirala tudi v primeru, če se bo za predsednico potegovala Marta Kos, zakaj ne bo nastopil Milan Brglez, kdo v SD si je kandidature bolj želel.

Kako na to vprašanje odgovarja Ljudmila Novak in koga bo v ogenj porinil Janez Janša, če ga bosta zavrnila Možina in Krajnikova; kaj pravi Miro Cerar, na koga stavi Vladimir Prebilič in katerega estradnika najbolj zanima palača na Gregorčičevi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24