Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kateremu organu je Ermenčeva kazensko ovadila Škerbinca? Policija o tem molči!

Deli na:
Kateremu organu je Ermenčeva kazensko ovadila Škerbinca? Policija o tem molči!

Alenka Ermenc in Miha Škerbinec - Foto: Slovenska vojska

Policija nam ne odgovarja na vprašanja, ali je načelnica generalštaba generalmajorka Alenka Ermenc kazensko ovadila brigadirja Miha Škerbinca zaradi domnevnega opravljanja, kdaj ga je ovadila in kdaj je bil o kazenski ovadbi obveščen državni tožilec.

»Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretno fizično osebo, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovorov,« odgovarjajo na policiji. Tako še vedno ne vemo, ali ga je v resnici sploh ovadila ali pa so se na ministrstvu za obrambo po ukazu ministra Karla Erjavca zlagali javnosti.

Prejšnji teden so z ministrstva za obrambo novinarki POP TV Suzani Perman odgovorili, da je na podlagi poročila OVS načelnica Alenka Ermenc pristojnemu organu podala ustno ovadbo zoper brigadirja Škerbinca.

Ko je pred dnevi novinar Peter Jančič spraševal, kateremu pristojnemu organu je načelnica podala ustno ovadbo in kaj je njena vsebina, česa je obtožila Škerbinca, po katerem členu KZ poteka postopek in s kakšno argumentacijo, mu na ministrstvu za obrambo na vprašanje niso odgovorili, češ da načelnica ne bo komentirala, ker je zadeva v postopku.

Kot smo omenili, člani Komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami, ki so prebrali poročilo OVS v zadevi Škerbinc, menijo, da to sploh ni obremenjujoče za razrešenega poveljnika sil. Zato se mnogi sprašujejo, ali obstaja še drugo poročilo, vendar so nam včeraj z ministrstva za obrambo sporočili, da obstaja samo eno, in sicer z dne 12. aprila letos.

Nejasnosti in manipulacije, ki nastajajo zaradi tega, bi lahko razrešila generalmajorka Ermenčeva, če se bo udeležila seje KNOVS. Včeraj se je poslancem opravičila, prav tako tudi danes, verjetno se bo tudi jutri, ker očitno njej in obrambnemu ministru ustreza, da se zadeve ne razčistijo pred petkovo interpelacijo zoper Karla Erjavca.

Prav zaradi tovrstnih manipulacij, spletk in žaljivih očitkov, ki jih je v zadnjih mesecih zoper uglednega častnika izrekel Erjavec, pa je stanje v Slovenski vojski takšno, kakršno je – katastrofalno.