zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Slovenija

Katastrofa: vseh šest helikopterjev slovenske policije je prizemljenih!

Deli na:
Katastrofa: vseh šest helikopterjev slovenske policije je prizemljenih!

Foto: Bobo - Policijski helikpter

Na policiji potrjujejo pisanje Dnevnika, da je vseh šest helikopterjev slovenske policije prizemljenih, vzroka za to pa ne razkrivajo. Dodajajo, da naj bi bila dva helikopterja ponovno aktivna v tednu do dveh. Po pisanju časnika naj bi imeli helikopterji pogoste tehnične težave.

Po pisanju časnika se policijski helikopterji že nekaj časa soočajo s tehničnimi težavami, zaradi česar so morali še zadnji leteči helikopter po odpovedi elektronike pred dnevi na Brnik pripeljati na tovornjaku. Tudi sicer naj bi se v letalski enoti policije pogosto dogajalo, da piloti ob obveznem pregledu pred letom opazijo tehnične pomanjkljivosti, zaradi katerih odklonijo polet.

Najstarejši helikopter policije je letnik 1980, najmlajši pa 2007. Na policiji ob tem zagotavljajo, da ves čas aktivno izvajajo program posodobitve in obnove Letalske policijske enote.


Na vprašanje STA, kako ocenjujejo trenutni položaj v letalski enoti ter kako bodo reševali težave, odgovarjajo, je bil leta 2016 izdelan Temeljni razvojni program Letalske policijske enote 2016-2025, po katerem je predvideno, da je treba za nemoteno delo policije posodobiti in poenotiti zrakoplove. Med drugim ocenjujejo, da bi bilo za potrebe izvajanj nalog policije do leta 2025 nabaviti dva večnamenska transportna helikopterja in dva patruljno izvidniška helikopterja ter pri tem tudi zaposliti manjkajoče kadre.

Zaposlitve pilotov in policistov tehnikov letalcev so po njihovih navedbah trenutno v teku, prav tako je že v podpisana pogodba za nabavo večnamenskega transportnega helikopterja, ki bo dobavljen v zadnjem kvartalu letošnjega leta. Za leto 2020 pa predvidevajo uvrstitev nabave patruljno izvidniškega helikopterja.

Na vprašanje, ali so morali zaradi prizemljenih helikopterjev odpovedati katere od rednih nalog, pa ne odgovarjajo.

Loading...