favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Katastrofa: vseh šest helikopterjev slovenske policije je prizemljenih!

Deli na:
Katastrofa: vseh šest helikopterjev slovenske policije je prizemljenih!

Policijski helikpter - Foto: Bobo

Na policiji potrjujejo pisanje Dnevnika, da je vseh šest helikopterjev slovenske policije prizemljenih, vzroka za to pa ne razkrivajo. Dodajajo, da naj bi bila dva helikopterja ponovno aktivna v tednu do dveh. Po pisanju časnika naj bi imeli helikopterji pogoste tehnične težave.

Po pisanju časnika se policijski helikopterji že nekaj časa soočajo s tehničnimi težavami, zaradi česar so morali še zadnji leteči helikopter po odpovedi elektronike pred dnevi na Brnik pripeljati na tovornjaku. Tudi sicer naj bi se v letalski enoti policije pogosto dogajalo, da piloti ob obveznem pregledu pred letom opazijo tehnične pomanjkljivosti, zaradi katerih odklonijo polet.

Najstarejši helikopter policije je letnik 1980, najmlajši pa 2007. Na policiji ob tem zagotavljajo, da ves čas aktivno izvajajo program posodobitve in obnove Letalske policijske enote.


Na vprašanje STA, kako ocenjujejo trenutni položaj v letalski enoti ter kako bodo reševali težave, odgovarjajo, je bil leta 2016 izdelan Temeljni razvojni program Letalske policijske enote 2016-2025, po katerem je predvideno, da je treba za nemoteno delo policije posodobiti in poenotiti zrakoplove. Med drugim ocenjujejo, da bi bilo za potrebe izvajanj nalog policije do leta 2025 nabaviti dva večnamenska transportna helikopterja in dva patruljno izvidniška helikopterja ter pri tem tudi zaposliti manjkajoče kadre.

Zaposlitve pilotov in policistov tehnikov letalcev so po njihovih navedbah trenutno v teku, prav tako je že v podpisana pogodba za nabavo večnamenskega transportnega helikopterja, ki bo dobavljen v zadnjem kvartalu letošnjega leta. Za leto 2020 pa predvidevajo uvrstitev nabave patruljno izvidniškega helikopterja.

Na vprašanje, ali so morali zaradi prizemljenih helikopterjev odpovedati katere od rednih nalog, pa ne odgovarjajo.