Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševi bodo spitzenkandidata Manfreda Webra vozili po Sloveniji s helikopterjem

Deli na:
Janševi bodo spitzenkandidata Manfreda Webra vozili po Sloveniji s helikopterjem

Manfred Weber s podporo Merklove kandidira za šefa Evropske komisije - Foto: Profimedia

Vodilni kandidat Evropske ljudske stranke Manfred Weber bo na obisku v Sloveniji imel zelo natrpan urnik, zato naj bi ga po naših informacijah vozili kar s helikopterjem.

Najprej bo na Bledu počastil 30. obletnico ustanovitve krščanske demokracije v Sloveniji, ki jo organizira NSI. Slovesnost se bo začela ob 11. uri, ob 12. uri bo skupaj s prvakom NSI Matejem Toninom podal kratko izjavo za medije, nato bo od 13.00 do 13.30 ob robu prireditve organiziran pogovor Manfreda Webra z novinarji, kjer bo vsem hkrati na voljo za vprašanja in odgovore.

Že kmalu za tem je predviden njegov prihod v Ljubno ob Savinji, kjer bo obiskal podjetje Iztoka Podkrižnika, nekdanjega poslanca SDS v času od 2008 do 2011. Za novinarje je predviden fototermin ob 14.45 uri, kasneje pa še novinarska konferenca. Ob 16.30 pa Webra pričakujejo v Cankarjevem domu v Ljubljani na slavnostni akademiji ob 30. obletnici ustanovitve SDS.

Glede na prometne razmere bo Weber zelo težko vse te kraje obiskal z avtomobilom, zato so se v SDS z enim od ponudnikom dogovorili za najem helikopterja, ki bo visokega gosta prevažal po Sloveniji. Čeprav imajo v poslanskih vrstah Franca Breznika, ki je pilot helikopterja, pa menda on ne bo prevažal Webra, ampak izvajalec tovrstnih storitev. Kdo konkretno je bil izbran, nam ni uspelo zvedeti.

Vsekakor bodo za prevoz s helikopterjem potrebovali lepo vreme. Po napovedih bo pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Tako bo zelo verjetno možni naslednji predsednik Evropske komisije lahko našo lepo državo opazoval iz zraka.