Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kangler s podporo SDS na županske volitve: Za dobro Maribora je pripravljen delati z levimi in desnimi

Deli na:
Kangler s podporo SDS na županske volitve: Za dobro Maribora je pripravljen delati z levimi in desnimi

Franc Kangler - Foto: Primož Lavre

Kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler in SDS, ki podpira njegovo kandidaturo, napovedujeta skupen boj za boljšo prihodnost tega mesta. Med drugim si bodo skupaj prizadevali, da Maribor postane regijsko središče in ponovno uspešno črpa sredstva EU.

Na včerajšnji okrogli mizi z naslovom Skupaj z roko v roki za prihodnost Maribora so skupna prizadevanja predstavili Kangler, ki ga podpirajo še njegova Nova ljudska stranka (NLS), SLS in SNS, poslanec SDS Dejan Kaloh in predsednica Ženskega odbora SDS Maribor Lidija Kocuvan-Gašparič.

"Želimo si uspešno mesto sredi Evrope. Kangler je v času svojega županovanja dokazal, da lahko naredi kaj za to," je dejala slednja kot gostiteljica srečanja.

Kaloh, ki se poteguje za položaj mestnega svetnika, je obljubil prizadevanja v dobro Maribora tako na nacionalni kot lokalni ravni. Kot podpredsednik Kluba 7, v katerem so zbrani štajerski poslanci DZ, je povedal, da so si za cilj zastavili zakon o mestnih občinah in zakon o Pohorju, s katerima bi lahko Maribor veliko pridobil.

Kanglerja med drugim podpira, ker je Maribor v času njegovega županovanja uspešno črpal sredstva EU. "To nam je uspelo, ker smo imeli dobro ekipo," je povedal Kangler. Med svojimi uspešno izvedenimi projekti je navedel izgradnjo stadiona in lutkovnega gledališča, obnovo Hiše Stare trte in Vetrinjskega dvora ter postavitev medicinske fakultete v Mariboru.



"A bolj kot preteklost me zanima prihodnost Maribora," je poudaril nekdanji mariborski župan, ki je bil po uličnih protestih konec leta 2012 prisiljen predčasno zaključiti svoj drugi županski mandat. Med drugim je napovedal izgradnjo mestne knjižnice na Rotovškem trgu, odpravo avtomobilov s Slomškovega trga in selitev spomenika s Trga svobode.

Kot je dejal, bo imel poleg nekdanjega direktorja Dravskih elektrarn Maribor (DEM) Viljema Pozeba še dva podžupana, in sicer iz koalicijskih strank. Poudaril je, da je vedno sodeloval z različnimi stranmi. "Ni pomembno, ali so levi ali desni. Pomembno je, da delamo skupaj dobro za Maribor," je še dejal Kangler, ki ga je včeraj podprl tudi vodilni kandidat EPP za predsednika Evropske komisije Manfred Weber.

Za mesta v mariborskem mestnem svetu se sicer poteguje 26 list, za mariborskega župana pa je 18 kandidatov.

Kandidaturo s podpisi občanov sta poleg aktualnega župana Andreja Fištravca vložili še Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin. S podporo strank pa poleg Kanglerja kandidirajo še Saša Arsenovič (SMC), Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope), Rok Zalar (Zeleni Slovenije) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).