zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Trenerju Zrinjskega so se zdeli smešni, a Mariborčani se iz Mostarja vračajo z zmago

Deli na:
Trenerju Zrinjskega so se zdeli smešni, a Mariborčani se iz Mostarja vračajo z zmago

Foto: Bobo

Maribor je bil na trenutke videti smešno, je igro Maribora pred dnevi ocenjeval trener Zrinjskega Blaž Slišković. Maribor je njegovo ekipo premagal z 2:1.

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh premagali Zrinjski iz Mostarja z 2:1 (0:1). Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru.

* Stadion pod Bijelim Brijegom, sodniki: Siebert, Seidel in Koslowski (vsi Nemčija).
* Strelci: 0:1 Zahović (43.), 1:1 Todorović (89.), 1:2 Tavares (93./11-m).
* Zrinjski: Pirić, Barić, Kajkut, Jović, Pezer (od 61. Perišić), Stojkić, Jakovljević, Katanec, Ćavar (od 78. Mulahusejnović), Filipović (od 61. Todorović), Bilbija.
* Maribor: Handanović, Šuler, Vrhovec, Ahmedi, Kabha, Hotić (od 71. Tavares), Zahović (od 72. Pihler), Bajde (od 84. Mešanović), Rajčević, Viler, Palčič.
* Rumeni kartoni: Mulahusejnović, Stojkić; Šuler, Hotić, Vrhovec
* Rdeč karton: Vrhovec (68.).

V vročem Mostarju sta se pomerila stara znanca evropskih tekmovanj, Maribor in Zrinjski, ki sta se v boju za ligo prvakov pomerila drugič. Leta 2014 se je prva tekma v Mostarju končala brez zadetkov, druga v Mariboru je pripadla Štajercem, vijoličasti so tistega leta igrali v skupinskem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. Trener Maribora Darko Milanić je za prvo evropsko tekmo v Mostarju lahko računal tudi na najboljšega strelca zadnje sezone državnega prvenstva Luko Zahovića, ki naj bi bil blizu prestopa v tujino.

V šesti minuti je Maribor imel prvo nevarnejšo akcijo. Valon Ahmedi je podal iz prostega strela, tik pred zaključnim strelom Blaža Vrhovca je nekdo iz domače obrambe žogo odbil.


Štiri minute kasneje je na drugi strani igrišča Marko Šuler napravil prekršek za enajstmetrovko nad Nemanjo Bilbijo, isti nogometaš si je namestil žogo in veliko priložnost domače ekipe, prvo na tekmi, zapravil. Žogo je poslal v vratnico, ta se je nato srečno odbila v Jasmina Handanovića in mariborski vratar je žogo ukrotil.

V 14. minuti je Maribor zatresel mrežo, a iz prepovedanega položaja. Ahmedi je spet podal iz prostega strela, žogo je v mrežo pospravil Gregor Bajde, toda sodnik je pokazal, da iz nedovoljenega položaja. V 25. minuti je novo priložnost vijoličastih zapravil Dino Hotić.

Dve minuti pred koncem prvega polčasa pa so Mariborčani lepo izigrali obrambo Mostarja in tudi uspešno zaključili napad. Hotić se je izkazal z lepo podajo do Bajdeta, ki je podaljšal na desno do Zahovića, ta pa ponujene priložnosti pred praznim golom ni zapravil.

V 48. minuti so bili domači nevarni preko Tonija Jovića. Ko se je igra nekoliko umirila, pa je rdeči karton videl Blaž Vrhovec. Vezist Maribora je prvi rumeni karton dobil v 63. minuti, drugega pa pet minut kasneje.

Zrinjski je v drugem polčasu več poskušal, toda resnejše priložnosti si ni priigral do 89. minute, ko je rezervist Ognjen Todorović opravil večino dela, ob ne najboljšem posredovanju Jasmina Handanovića pa izenačil izid na 1:1.

V sodniškem dodatku je Handanović ubranil strel Todoroviću, zatem je streljal še Bilbija, nakar so slovenski prvaki po zaslugi Ahmedija prišli do enajstmetrovke. Kapetan Pero Stojkić je zrušil prodirajočega Makedonca v vijoličastem dresu in Daniel Siebert je še drugič na tekmi pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil kapetan Tavares in zanesljivo zadel.

Zatem je Ahmedi imel še eno priložnost iz protinapada, toda vratar Zrinjskega mu je strel ubranil.