Revija Reporter
Slovenija

Kangler norel na Facebooku: "nalomil" bi bivšega direktorja policije Fanka, sošolcu iz kadetnice pa bi "v lape" zabil svojo sodbo

M. M.
16 7.288

12. mar. 2021 6:00 Osveženo: 18:43 / 12. 3. 2021

Deli na:

Franc Kangler

Primož Lavre

Državni sekretar na MNZ Franc Kangler se je spustil v obračunavanje z nekdanjimi sošolci iz kadetnice v Tacnu. V komentarju pod objavo na Facebook profilu Sindikata policistov Slovenije je namreč napisal, da bi "nalomil pokvarjenega Hansa!" S tem je ciljal na Marjana Fanka, nekdanjega generalnega direktorja policije in Kanglerjevega sošolca v Tacnu, čigar vzdevek je Hans.

Kangler se ni ustavil le pri Fanku, temveč je v naslednjem komentarju grozil še enemu bivšemu sošolcu. "Mogoce bi te v Tacnu moral vredu nalomit, pa si nisem hotel mazat rok!" mu je sporočil.

Omenjeni sošolec je Kanglerja izzval, da bi, če bi bil poštenjak, moral sam objaviti prisluhe iz preiskav, v katerih se je znašel pred leti. Potem Kanglerju tudi ne bi bilo nerodno priti na obletnico mature, ki se je menda že nekaj časa ne udeležuje, je sošolec, tudi nekdanji policist, še provociral državnega sekretarja.

Moji prisluhi so javno objavljeni, mu je odgovoril Kangler ter dodal, da je sodba glede njegovega premoženja pravnomočna in če nekdanjemu sošolcu kaj "ne paše", mu jo lahko "v lape zabije za vse vecne čase!"

Nekateri komentatorji, ki so se zapletli v spletno pričkanje, so medtem svoje komentarje še zbrisali, a Kanglerjevi so ostali. Za Dnevnik je celo izjavil, da njegova grožnja, da bi "nalomil" Fanka, drži. "Ne maram pokvarjenih policistov," je dejal Kangler. Nekdanjega sošolca ne mara, saj je bil prav v času, ko sta se ga lotila mariborska policija in tožilstvo, Fank šef mariborskih kriminalistov.

Praktično vsi postopki, ki so bili v tem časi sproženi zoper njega, so na sodiščih že propadli, Kangler pa državo zdaj toži za 634.889,80 evra.

Kangler se je danes na Twitterju odzval na poročanje medijev o njegovem izpadu. Zanikal je, da bi komu grozil, pravi, da je šlo za objavo v zaprti skupini (kar ne drži) in pojasnjuje, da že 15 let ne hodi na obletnico kadetske šole: "Ker ne morem za isto mizo sedeti kot sedijo tisti ki so prirejali in ponarejali domumente v moji zadevi!"

Prispevek na Facebooku, pod katerim se je v komentarjih razburjal Kangler:

KO SE KRIVDA DELODAJALCA POSKUŠA "OBESITI" ZAPOSLENEMU! Za "škodo" v višini 182,32 €, za katero po ugotovitvi sodišča...

Posted by Sindikat policistov Slovenije on Saturday, March 6, 2021